Žlutá ponorka v domovském přístavu! Odveze si Villarreal z Liverpoolu postup?

[blog_program_info id=“7136248″]

Jak Žlutá ponorka vznikla?

V dobách, kdy si letošní kat Sparty mohl o nejvyšší soutěži i evropských pohárech nechat jenom zdát, byla v rádiích hitem písnička „Yellow Submarine“ od hvězdných Beatles.

[fve] https://www.youtube.com/watch?v=_oWxRJf7_kE [/fve]

A právě tento song se ve Villarrealu stal hitem a zpíval se i v různých upravených verzích na stadionu. Žlutá je zároveň jedna ze dvou klubových barev. Není tedy divu, že se klubu brzy začalo dle písničky přezdívat.

Dnes navíc může „Žlutá ponorka“ v Liverpoolu, tedy městě Beatles, oslavit historický postup do finále druhé nejvýznamnější evropské soutěže.

villarreal v liverpoolu

Na Anfieldu s náskokem

Na posvátný Anfield, který k Liverpoolu patří stejně jako John, Paul, George a Ringo, si Španělé přivezli jednogólový náskok. V nastaveném čase prvního vzájemného duelu ho zařídil Adrián Lopez.

Svěřenci Jürgena Kloppa to však doma umí, o čemž se už v minulém kole přesvědčila rozjetá Borussia Dortmund, kterou Reds přestříleli 4:3. Síly domácích si je vědom i trenér Marcelino a před novináři pasoval i díky rozdílným rozpočtům do role favorita tým z Liverpoolu.

„Mají mimořádnou soupisku, jen si to vezměte, takový Benteke stál 50 milionů eur, což se rovná celoročnímu rozpočtu Villarrealu,“ ukázal padesátiletý Španěl na hráče soupeře, který ovšem nejspíš ani nebude v základní sestavě.

Odvetu semifinále Evropské ligy mezi Liverpoolem a Villarrealem můžete sledovat prostřednictvím O2 TV na stanici ČT Sport.

[blog_program_info id=“7136248″]

Španělské finále číslo 2?

O postup do finále Evropské ligy bude bojovat dnes večer i Sevilla. Po remíze 2:2 na půdě Šachtaru Doněck se před ní otevírá slibná možnost, že si v Basileji zahraje o třetí trofej z této soutěže v řadě. Pokud by nadějně rozehraný dvojzápas dotáhla k postupu a utkala se ve finále s Villarrealem, byla by španělská nadvláda nad fotbalovou Evropou kompletní.

Odvetu semifinále Evropské ligy mezi Sevillou a Šachtarem můžete prostřednictvím O2 TV sledovat na stanici Nova Sport 2.

[blog_program_info id=“7252947″]

Foto: Reuters
(rw)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru