PALIČKOVY trenérské postřehy: Příbram se už neumí pohybovat ve fotbalových vodách tak jako dřív

Plzeňská série 16 výher je neuvěřitelná. Vychází i z toho, že Viktoria měla na jaře lepší výchozí pozici. Paradoxně jí pomohlo, že vypadla z Evropské ligy a mohla se soustředit jenom na domácí soutěž a měla na každé utkání týdenní přípravu. A není to jen otázka fyzické a taktické přípravy, ale také té mentální – hráči se mohli soustředit a vyhýbala se jim zranění.

Sparta měla obrovskou nevýhodu, i když za ni mohla být svým způsobem ráda, udělala totiž velký kus práce v Evropské lize.

Ale v Synot lize byl jejich termínový kalendář tak našlapaný, že se to projevilo na zraněních. Marodka její formě nepřidala, hráči často museli hrát na jiných postech, než jsou zvyklí.

Plzeň zúročila svou výhodu velmi dobře a s převahou získala titul, naprosto zaslouženě.

[blog_program_info id=“7174408″]

plzeň fb

Sparta druhé místo uhájí

Sparta v boji o 2. místo znejistěla – to by před měsícem a půl nikdo nepředpokládal. Druhá pozice, která je velice důležitá pro kluby z hlediska kvalifikace do Ligy mistrů, je s otazníkem, možná se tedy rozhodne v přímém souboji s Libercem.

[blog_program_info id=“7164489″]

Sparta asi sama nečekala, že bude tři kola před koncem v této pozici, ale myslím, že to zvládne. Přece jen má náskok čtyři body, navíc s Libercem hraje na domácím stadionu. Tipoval bych, že si druhou příčku uhájí, ale určitě tahle zápletka přidala lize na zajímavosti.

Sparta FB

Liberec má ale formu a získává pravidelně v každém kole tři body. Že Slovan tento souboj zdramatizoval, je jen dobře.

Přečtěte si taky: PILNÉHO domácí hřiště: Sparta hazarduje s Ligou mistrů. Jaké jsou příčiny její krize?

Příbram už není jako dřív

Jaká je situace v boji o záchranu? Baník je jistým sestupujícím, ale o to, kdo z dalších kandidátů se sestupu vyhne, bude ještě velký boj.

Příbram si hodně koleduje. Její výsledky jsou pro mě velkým negativním překvapením. O Příbrami se vždycky říkalo, že se pokaždé zachrání, protože se umí pohybovat v těchto problémech a ve „fotbalových vodách“. Ale letos se ukázalo, že to je jinak, a to je z mého pohledu velké překvapení.

Na domácím stadionu s výjimkou předehrávaného 16. kola (prosincová výhra nad Olomoucí 3:0) na jaře nevyhrála, a získala tedy jen pět bodů. To vše nahrává Sigmě, její ztráta se po očekávané výhře nad Jabloncem snížila na jediný bod.

Výměna trenéra v Příbrami je takový poslední pokus o změnu a z tohoto pohledu bude obrovsky zajímavý zápas ZlínPříbram.

Také rozumím angažování trenéra Pulpita, který je impulzivním koučem a dokáže hráče vybláznit v těch rozhodujících utkáních. O to se asi Příbramští chtějí pokusit.

[blog_poll_start][poll id=“165″][blog_poll_end]

Foto: Facebook FK Viktoria Plzeň, AC Sparta Praha
O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru