Bitevní pole Vlasty KAISERA: Koho nasadí Měšťané proti Králům?

[blog_program_info id=“7126321″]

Sergio Agüero může na trávníku stadionu Santiago Bernabéu pocítit dávnou atmosféru madridských derby. Ale pozor – to ho asi moc nenastartuje. Za pět let, co hrál ve službách Atlétika Madrid, tedy mezi roky 2006 and 2011, nevyhrál z ligových derby s Realem ani jediné a skóroval proti němu jen třikrát v 11 zápasech. A vždy to byly zápasy prohrané…

Sergio aguero

V Lize mistrů „Kun“ Agüero vstřelil gól naposledy na konci února, v následujících čtyřech zápasech už ani jeden a jeho tým v nich dal jen tři góly. Od role kanonýra-spasitele by se každopádně čekalo víc.

Belgický specialista

A kdo jiný tedy může Citizens v Madridu vytrhnout trn z paty? Určitě především ryšavý Belgičan Kevin De Bruyne, který má za sebou pauzu zaviněnou zraněním, ale ta mu na druhou stranu pomohla pošetřit síly na náročný závěr sezóny. V Premier League dal De Bruyne šest branek, v Lize mistrů polovinu tohoto počtu – na rozdíl od Agüera se tedy dá říci, že se na ni specializuje. Dal i vítězný a postupový gól proti Paris Saint-Germain, díky němuž si Manchester City mohl poprvé ve své dlouhé klubové historii zahrát semifinále Ligy mistrů.

Kevin De Bruyne

Dále je zde pro útok Raheem Sterling, který má stejnou bilanci jako De Bruyne, tedy 6 gólů v Premier League (žádný velký počet, vezmeme-li v úvahu, že odehrál víc zápasů než Agüero a De Bruyne) a 3 góly v Lize mistrů. Ty všechny ale mají razítko doby vzniku s letopočtem 2015. Naposledy se milionová posila v milionářské soutěži trefila v prosinci loňského roku…

Wilfried Bony? Uvadání, zapadání. Zdá se, že bývalý útočník Sparty již nemá tu správnou motivaci a svůj tým rozhodně kupředu netáhne. Přestupem do bohatého a věhlasného klubu si zřejmě splnil svůj sen a nyní již pomalu pomýšlí na sepisování pamětí. Rozhodně více než na připsání nových vzrušujících kapitol své fotbalové kariéry. Bony zatím v této sezoně skóroval 4x v anglické lize a 2x v Lize mistrů. Opravdu nic moc!

Mladý zajíc z Nigérie

A pak je tu devatenáctiletý nigerijský mladík Kelechi Iheanacho, před sezonou ještě zcela neznámý. Dvěma góly do sítě Southamptonu o víkendovém utkání se dostal na sedm zásahů v Premier League, tedy na druhé místo za Agüerem. Přitom v domácí ligové soutěži odehrál jen 27 % času v porovnání s argentinským kanonýrem, měl k dispozici 31 % Sterlingova hracího času, 33 % De Bruyneho a 50 % času Wilfrieda Bonyho.

Kelechi Iheanacho

V Lize mistrů Iheanacho zatím opravdu jen paběrkoval, nastupoval pouze na závěrečné minuty. Mnohem pravidelněji tak hrál v Ligovém poháru a FA Cupu, kde i často skóroval. V průměru tedy vychází jeden jeho gól na 79 hracích minut soutěžního zápasu. Agüero dal jeden gól každých 116 minut a třeba takový Sterling každých 276 minut. Kelechi Iheanacho by se tedy gólovým průměrem mohl téměř rovnat Ronaldovi.

Teď jenom jestli postarší manažer Manuel Pellegrini najde odvahu pověřit mladého zajíce tak choulostivým úkolem, jakým je sesazení „Králů“ z jejich privilegované pozice… Pro mě osobně by si určitě zasloužil nastoupit v základu – když revoluce, tak revoluce!

[blog_program_info id=“7126321″]

Foto: Reuters
O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru