Jak Paraguayec Cardozo okouzlil fotbalový svět. Vzpomínáte na jeden z nejhezčích gólů historie?

Nádherná akce, neuvěřitelný zápas, v němž mexická Toluca zdolala tým América 6:0. Na začátku i na konci gólové akce, která obletěla svět, byl paraguayský internacionál José Cardozo.

[fve]https://youtu.be/uYJOYZhBv4s[/fve]

Paraguayský útočník, držitel stříbrné medaile z olympijských her v Aténách (2004), byl u zrodu celé akce. Na počátku převzal míč na vlastní polovině a odstartoval tak rychlý brejk, když se prosmýkl podél lajny přes dva bránící hráče.

Před vápnem narážečka, patička, další narážečka se spoluhráčem z druhé vlny, průnik do vápna a přihrávka zpět Cardozovi, který celou krásnou akci završil do prázdné brány. Legendární oslava gólu byla třešničkou na dortu.

Cardozo má na kontě historicky nejvíc gólů v reprezentaci své země, v 82 zápasech vstřelil 25 branek. Hrál na dvou mistrovstvích světa (1998, 2002), jednou vyhrál pohár mistrů CONCACAF a čtyřikrát se stal nejlepším střelcem mexické ligy. Stanovil rekord v nejvyšším počtu branek za sezonu (58) a s celkově 252 góly je nejlepším šutérem historie mexické ligy.

Trojnásobný paraguayský fotbalista roku byl vskutku pan střelec a celá fotbalová veřejnost může nyní jen pro potěchu oka na Cardozovy akce vzpomínat.

Přečtěte si taky: Na co rány? Futsalista převezl soupeře neskutečným způsobem!

Foto: youtube.com
(tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru