PILNÉHO domácí hřiště: Sparta hazarduje s Ligou mistrů. Jaké jsou příčiny její krize?

Pět porážek

Sparta v dubnu vypadla ve čtvrtfinále Evropské ligy s Villarrealem, což byl i přes vyřazení ohromný úspěch. Jenže co se dalo prominout na evropské scéně, nedalo se přehlédnout v domácí ligové a pohárové soutěži. Družina Zdeňka Ščasného sehrála ve čtvrtém kalendářním měsíci tohoto roku celkem 8 soutěžních utkání a hned pětkrát odešla poražena, což byla pro tým s mistrovskými ambicemi pořádná rána do zátylku.

ščasný fb sparta

Letenští porazili pouze Duklu, a to za notného přispění rozhodčího Kocourka, a Příbram. I v tomto utkání se na vítězství pořádně nadřeli, protože museli otáčet skóre. Tento rukopis neslo několik posledních sparťanských zápasů. Spartě často utíkaly začátky, velmi brzy totiž inkasovala a ne vždy se skóre podařilo otočit. Navíc přišla i porážka od Plzně, která jako jediná v letošní sezoně zvítězila na Letné a definitivně rozmetala Spartě šanci na mistrovský titul.

Žádná olympiáda to pak od letenských nebyla ani v úvodním semifinále MOL Cupu v Jablonci. Po porážce 0:2 sice Lukáš Vácha trefně přiznal, že fanoušky zajímá titul a ne pohár, ale nějaká ta trofej do sparťanské síně slávy by se rozhodně hodila. A pokud chce Sparta zakončit letošní sezonu alespoň trofejí „útěchy“, čeká ji v odvetě v Generali aréně ještě pořádný kus práce.

Přečtěte si taky: Euforie i urážky! Tak slaví Plzeň titul. Co vzkazuje Spartě

Úzký kádr, rozsáhlá marodka

Sparta je v herní i výsledkové krizi, za kterou může hned několik faktorů. Za prvé je to únava z náročného programu a možná i úzký kádr. Spartě se na jaře hodně zaplnila marodka, na které figurovali hlavně obránci, a to byl pro Zdeňka Ščasného velký problém. Defenziva nehrála v konsolidovaném složení a byla vidět nesehranost. Pak se některým hráčům nakupily také žluté karty.

Nutno přiznat, že Sparta hraje v letošní sezoně pořádně od podlahy, a to byl další problém pro letenského kouče. Na hřišti tak dostal až nebývale mnoho prostoru veterán Radoslav Kováč, který už se viděl spíš v nějaké funkci v managementu než na trávníku.

Bičík zachránil remízu

Ani poslední ligový duel v Teplicích se Spartě herně příliš nevydařil. Jediný gól utkání dali letenští z ofsajdu a nedá se říct, že by o záchranu bojující Teplice výrazně přehráli.

[blog_program_info id=“7084033″]

Tým Davida Vavrušky vycítil šanci a nakonec mohli žlutomodří brát všechny tři body. V závěru Spartu podržel brankář David Bičík a díky němu mají letenští před Libercem na druhém místě tabulky tři kola před koncem soutěže alespoň čtyřbodový náskok. A to v závěsu číhá ještě Mladá Boleslav.

Podívejte se na sestřih zápasu Teplice vs. Sparta:

[blog_program_info id=“7084033″]

Foto: Facebook AC Sparta Praha
O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru