Před půl rokem se nemohla hýbat, teď dojatá Šafářová ovládla Prague Open

[blog_program_info id=“7065485″]

Loňská finalistka French Open děkovala hlavně fanouškům, kteří zaplnili tribuny do posledního místa. „Jsem tak dojatá, že ani nevím, jestli vám vůbec něco řeknu. Před půl rokem jsem ležela v posteli a nemohla jsem se hýbat. Je to pro mě emotivní, že se mi to povedlo tady, a velkou zásluhu na tom máte i vy, jak jste mě tlačili,“ uvedla Lucie Šafářová při slavnostním ceremoniálu.

prague open fb

Bitva kvalitních servisů

Ve vyrovnaném zápase bylo k vidění minimum brejků – díky jednomu z nich vyhrála první sadu po výsledku 6:3 Australanka Stosurová, v současnosti 25. hráčka světa. Jenže domácí Šafářová se dokázala vrátit do zápasu a v druhém setu dominovala: Stosurové povolila jediný brejkbol.

Rozhodující třetí set byl ze všech nejvyrovnanější, Šafářová tentokrát soupeřce nenabídla dokonce ani jeden brejkbol! Také Australanka si držela většinu času kvalitní servis – jen jedinkrát selhala, to se jí ale nakonec stalo osudným. Za stavu 3:3 ji Šafářová brejkla čistou hrou a vedení už nepustila.

Po dvouhodinovém boji tak nakonec Šafářová před naplněným stadionem zvedla nad hlavu trofej pro vítězku. Jedná se už o její sedmý titul v kariéře, zároveň první od loňského triumfu v Dauhá.

Šafářová, která loni na French Open doputovala až do senzačního finále, přitom nebyla považována za horkou favoritku. Dosud totiž prožívala mizernou sezonu – z pěti letošních zápasů nevyhrála ani jediný.

Jenže ve Stromovce se jí zadařilo výtečně. Pomůže jí tento úspěch i do dalších zápasů?

[blog_program_info id=“7065485″]

Tenistky teď čeká prestižní turnaj v Madridu, který můžete sledovat prostřednictvím O2 TV.

[blog_program_info id=“7080675″]

Foto: Facebook J&T Banka Prague Open
(jz)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru