Ring Ondřeje NOVOTNÉHO: Mistrovství světa v hokeji – taky už nemůžeš dospat?

Sám na sobě pozoruji již několik let, že mě MS již absolutně nebere. Ne, že bych přestal našim fandit, ale ten rádoby humbuk se opakuje až příliš často. Mělo by mě zajímat x předzápasů, následně x nudných zápasů s týmy, o kterých pořád slyšíme, že už opravdu, ale opravdu nejsou tak špatné, jak byly dříve?

Po téměř dvou měsících příprav přijde jediný skutečně zajímavý zápas – čtvrtfinále.

lukáš kašpar

Play-off NHL je zajímavější

OK, když hrajeme se Slováky, tak se člověk taky rád pobaví jejich pokořením a tím, jak to prožívají daleko víc než my.

Mimo naši zem se na MS v poslední době ani nijak moc nehrnuli diváci. Dvoumistrovství ve Švédsku a Finsku budiž důkazem.

A proč by taky měli? Hokeje je moc a tím, jak jsou dostupné všechny nejkvalitnější soutěže, tak není divu, že duel Crosby vs. Ovečkin je tisíckrát zajímavější než cokoliv, co může nabídnout MS.

ovečkin

Speciálně pak můžeme mluvit o nezájmu v roce, kdy je Světový pohár. Po 12 letech se koná tato velká akce a Češi ji pojali po svém.

Svému trenérovi pro MS podrazili nohy. Jmenovali druhého trenéra Jandače, který je tomu prvnímu asistentem na MS, ale je hlavním koučem pro tu zajímavější a důležitější akci, která bude všemi desetkrát více vnímaná. Že to není slušné? Nedává to úplně smysl? Komu to vadí?

Vláďo, to MS v Rusku nějak doklepej a pak můžeš jít… Smutný vzkaz tak skvělému člověku a trenérovi, jakým pan Vůjtek je!

Ovšem jede se dál. Tisková konference ke Světovému poháru je daleko větší, delší a lepší než k MS. Martin Ručinský obvolává kámoše a bývalé spoluhráče. A co jim asi říká? Motivuje je, aby jeli jak na MS, tak na „jeho“ velesvátek? Asi ne, že.

Přečtěte si taky: Ani Neuvirth, ani „odřenej“ Jágr na MS nebudou. Kolik omluvenek už ze zámoří přišlo?

Raději do Kanady než do Moskvy

Omluvenek je letos ještě víc než kdy předtím. A ruku na srdce, není se čemu divit. Každý raději pojede na Světový pohár než do Moskvy. Takže jakákoliv možnost vyvléct se z „povinnosti“ jet pomoci slabšímu týmu, bez gólmana světových kvalit se hodí.

Neudělal bych to jinak. Vlastní smlouva, rodina, zdraví i relax a kýžený odpočinek je víc než MS v Rusku v roce, kdy výsledek dopředu nikoho nezajímá. Ani svaz ne, ani manažera a upřímně ani fanoušky.

[blog_program_info id=“7150632″]

Systém každoročního MS v hokeji je přežitek z dob, kdy sport nebyl natolik globální zábavou. A který je dle mého názoru potřeba zrušit. Ať se budou snažit sebevíc, tak to, že jsou postsovětské republiky, Rakousko, Německo nebo Francie hokejové velmoci, nám stejně nenamluví. Slováky nevzali ani na ten Světový pohár a raději tam jsou mladíci do 23 let. Tak o čem se tu bavíme?

Hokej hraje dobře 6 až 7 zemí. Ostatní jsou statistická odchylka. Jednou za dva roky by MS úplně stačilo.

A přesto. Když jsem dopsal až sem, tak mám najednou pocit, že tomuto „nechtěnému týmu s nechtěným trenérem“ fandím tak nějak víc než tomu SVĚTOVÉMU za pár měsíců…

A jak to máte vy?

[blog_poll_start][poll id=“213″][blog_poll_end]

Foto: Reuters
Ondřej Novotný Autor článku
Ondřej Novotný
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru