Rady sázkařského experta: Arsenal nebude mít potíže a Petr Čech vychytá čisté konto!

Arsenal – Norwich: 1 (živě O2 Sport od 18.25)

Arsenal bojuje o třetí příčku a přímý postup do Ligy mistrů. Družina kouče Wengera si tak nemůže dovolit žádné zaváhání, navíc proti jednomu z nejslabších celků v soutěži. Domácí celek hlásí dalšího uzdraveného, po několikaměsíční pauze je fit záložník Wilshere. Lavička Arsenalu je tak nabitá k prasknutí, nevejde se na ni ani Tomáš Rosický, který už několik týdnů trénuje naplno, ale jeho pozice vzhledem k letnímu odchodu výrazně oslabila.

[blog_program_info id=“7069763″]

Hosté bojují o záchranu v Premier League, ale propustná defenziva a slabý útok domácí příliš neohrozí. Norwich venku z posledních šesti utkání pětkrát prohrál, celkově patří na cizích hřištích mezi nejslabší (3-2-12).

Petr Čech zaknihuje další nulu a opět posune historické tabulky, v koncovce se „Kanonýři“ prosadí alespoň dvakrát. Zkuste výhru londýnského celku v handicapu nebo výhru Arsenalu s čistým kontem.

petr cech

W.B.A. – West Ham: 2 (živě O2 Sport od 15.55)

West Ham by rád do evropských pohárů, a tak musí vyhrát, v patách má totiž tandem pronásledovatelů, před sebou pak možnost dotáhnout se na United. Londýnský klub má solidní fazónu, v rámci Premier League nepoznal porážku už devětkrát v řadě. Po sérii remíz před týdnem vyhrál nad Watfordem, střeleckou fazónu hlásí urostlý Andy Caroll, který by rád na ME.

[blog_program_info id=“7069761″]

West Bromwich naopak dohrává sezonu bez většího zájmu, šestkrát v řadě nevyhrál, a přestože občas někomu body vezme, jde spíš o shodu náhod. Domácí totiž trápí mizerná koncovka, která patří k nejhorším v celé Premier League.

Everton – Bournemouth: 1

Pro Everton skončí letošní ročník velkým zklamáním. Liverpoolský klub měl před sezonou velké ambice, ale realita byla zcela jiná, tým se pohyboval spíš ve středu tabulky nebo v její dolní polovině. O víkendu navíc „Karamelky“ nezvládly ani semifinálový duel FA Cupu s Manchesterem United (1:2), sezona tak skončí zklamáním. Fanoušci Evertonu nejsou spokojeni s prací kouče Martinéze, v létě lze navíc očekávat odchod několika klíčových hráčů (Lukaku, Stones, Barkley), o které je velký zájem u movitějších celků. Rovněž seznam případných posil, kde je na čele veterán Demichelis, nevzbuzuje ve fanoušcích domácího celku příliš optimismu, a naprosto oprávněně. V Goodison Parku patřil Everton mezi nejslabší celky v Premier League, horší byla před svými příznivci už pouze sestupující Aston Villa.

Hráči domácího celku chtějí proti nováčkovi soutěže alespoň tuto bilanci částečně vylepšit a fanouškům se omluvit. Motivace „Toffees“ je tak přeci jen o něco větší než na straně Bournemouthu, který splnil záchranou všechny své cíle. Hosté prohráli čtyři z posledních pěti ligových zápasů, bodovat nebudou ani tentokrát.

Newcastle – Crystal Palace: 1

Domácí celek patří mezi trio klubů, které si to rozdají o zbývající dvě sestupové příčky. Straky neprohrály už třikrát v řadě, v posledních dvou kolech obraly o body velice silné soupeře (Manchester City 1:1, Liverpool 2:2). Družina kouče Beníteze tak získala ztracené sebevědomí a proti Crystal Palace pomýšlí na vítězství.

Hosté prožívají hodně špatnou druhou polovinu sezony, ve které vítězili minimálně, klub si spravil chuť alespoň v FA Cupu, kde se o víkendu probojoval do finále. Hosté jsou se ziskem 39 bodů prakticky zachráněni, motivace mužstva tak nemusí být stoprocentní. Londýnský klub má podobně jako domácí potíže v koncovce, nejlepším střelcem týmu je s pěti góly Bolasie a třeba zimní posila Adebayor se v deseti zápasech trefila pouze jednou. Newcastle má směrem dopředu kvalitu, která se proti papírově slabšímu soupeři opět prosadí. Newcastle vyhraje a získá cenné tři body.

Stoke – Sunderland: 0

Sunderland je jedním ze tří týmů, které bojují o záchranu v soutěži, a zatím má nejlepší pozici. Nad hladinou ponoru se drží ale jen díky lepšímu skóre, tým tak musí hrát na vítězství. Otevřenější styl hry by mohl vyhovovat domácímu celku, jenže Stoke rovněž závěr soutěže už nebere příliš vážně. V posledních třech duelech nezískalo ani bod, pokaždé navíc inkasovalo čtyři branky. Pravdou je, že „Hrnčíři“ měli poměrně těžký los (Tottenham, Liverpool, Mancheter City) a jejich nynější protivník ani zdaleka nemá ofenzivní potenciál jako předešlí tři soupeři. Výhra Stoke je tak stejně pravděpodobná jako na straně Sunderlandu. Vyrovnaný duel skončí remízou.

Watford – Aston Villa: 1

Hostující celek je už jistým sestupujícím a sezonu dohrává v totálním rozkladu. Mužstvu se výsledkově vůbec nedaří, na jakýkoliv bodový zisk čeká už deset zápasů Premier League v řadě. Venku si vede Aston Villa doslova tragicky, ze sedmnácti utkání získala pouze šest bodů (1-3-13).

Rovněž fotbalisté Watfordu nejsou v nejlepším rozpoložení, před týdnem přišli o šanci zahrát si finále FA Cupu, když nestačili na Crystal Palace (1:2). Watford není o tolik lepší než birminghamský klub, ale domácí letos našli tandem spolehlivých střelců, dvojice Deeney–Ighalo se postarala o tři čtvrtiny branek svého mužstva. Nejlepším střelcem „Villans“ je naopak pouze s šesti góly Ayew, celkově hosté zaznamenali jen 25 branek v 35 zápasech, to je hluboko pod průměrem vstřeleného gólu na zápas.

Watford porazil Aston Villu na podzim (3:1), o gól zvítězí rovněž na domovském Vicarage Road.

Foto: Reuters
Roman Kovařík Autor článku
Roman Kovařík
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru