PALIČKOVY trenérské postřehy: Ščasného tahy nevyšly. Ale tak to někdy bývá

Plzeň vyhrála zaslouženě. O tom není sporu. Okolností a příčin bylo několik.

Shrnul bych to tak, že rozhodla větší celková připravenost na zápas. Fakta jsou zkrátka taková, že Sparta to měla hodně komplikované. Program měla na jaře opravdu mimořádně nahuštěný (i když za to byla určitě ráda) a to s sebou nese fyzickou, ale také mentální únavu, problémy se zdravotním stavem kádru a podobně.

V tom zkrátka měla Plzeň výhodu. Stejně jako v tom, jak byly před zápasem rozdané karty v lize. Díky pohodlnému pětibodovému náskoku se nemusela nikam hnát a později i díky dobrému vývoji zápasu se mohla celou dobu držet svého plánu.

Prostě všechny věci hrály v její prospěch. Proměnila penaltu, dostala se do vedení. Sparta ji naopak nedala. A to zamává s každým mužstvem.

[blog_program_info id=“7026257″]

Přečtěte si také: VIDEO: Sparta zahodila penaltu, pak ji Plzeň deklasovala!

Sparta Plzeň Dočkal lafata

Trenér občas musí jít do rizika

Nemělo by však zapadnout, že Plzeň odehrála skvělé utkání po taktické stránce. Trenérovi Krejčímu perfektně vyšel tah s Romanem Hubníkem na pravém kraji obrany, který vymazal Ladislava Krejčího, jenž je na jaře v životní formě.

Mě, protože Romana z Olomouce pochopitelně dobře znám, to nepřekvapilo. Na tomto postu už v minulosti hrál a velmi dobře.

Spartě se naopak zařazení Petra Jiráčka na levou stranu obrany nevyplatilo. Nejen proto, že zavinil penaltu, ale celkově se na tom postu viditelně necítil dobře. Nerad bych byl ale „generálem po bitvě“, protože tento přístup vyloženě nesnáším.

Trenéři občas prostě musejí jít do risku a někdy se holt stane, že to nevyjde. Na Zdeňku Ščasném se mi líbilo, že to druhý den bez vytáček přiznal, že tento tah se nepovedl. Tak to někdy bývá.

[blog_program_info id=“7026257″]

Přečtěte si také: PALIČKOVY trenérské postřehy: Proč měla Sparta s Bohemkou větší problémy než s Villarrealem?

Ščasný Sparta

Sudí s čistou hlavou

Zastavil bych se ještě u rozhodčího Zelinky. Znám ho a slyším na něj chválu delší dobu. Tvrdí se o něm, že za každých okolností píská rovinu. V neděli mu zápas vyšel, i když to měl trošičku ulehčené, protože už nešlo „o všechno“, i tak je ale jeho výkon třeba ocenit.

Je vidět, že čeští rozhodčí, pokud mají čistou hlavu, umějí pískat. V opačném případě to poznáte do 5 minut, začnou se dělat nejrůznější kompromisy a to je špatně.

Přečtěte si také: Emoce na Letné: Limberský „vyfakoval“ sparťany, ti si zase zasedli na Petrželu

Miroslav zelinka

Drama až do konce

Liga bude každopádně ještě hodně zajímavá, přestože o titulu je rozhodnuto. Sparta má na druhém místě náskok pěti bodů a vlčákům za ní, Mladé Boleslavi a Liberci, se celkem daří bodovat. Ještě by ji mohli prohnat. Sparta už má vrchol sezony (Evropskou ligu) za sebou, ale musí se ještě zmobilizovat a ukázat, že je silná. Jinak bude mít problémy.

[blog_program_info id=“7084033″]

Foto: fotbal.cz, sparta.cz
O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru