Fotbalová divočina ve Švédsku: Vy po mně petardou – já po vás „oštěpem“!

Středeční utkání švédské fotbalové ligy byla pěkná divočina.

sana

V průběhu druhého poločasu zápasu v Göteborgu proti rivalovi z Malmö se za postranní čarou rozcvičovala skupina fotbalistů. Jedním z nich byl i šestadvacetiletý záložník Tobias Sana, který jako mladý hrával právě v IFK Göteborg. Po návratu z angažmá v amsterdamském Ajaxu ale nastupuje právě v dresu rivala z Malmö.

Snad proto se stal terčem domácího kotle. V následujícím videu můžete vidět, jak po něm diváci z tribuny hodili pyrotechniku, která ho jen těsně minula.

A jeho reakce? Rozzuřený fotbalista vyrval ze země rohový praporek a oštěpařskou ranou ho hodil do sektoru fanoušků!

[fve]https://youtu.be/zqE_F_mwhFM[/fve]

Sanu se nejprve snažili uklidnit spoluhráči a oba týmy byly odvedeny do šatny. Utkání bylo bezprostředně po incidentu přerušeno, a když se situace na stadionu ani po půl hodině neuklidnila, hra byla ukončena.

sana

Slyšel jsem ránu, rozhlédl se a viděl Sanu, jak se sklání. Pak už to šlo rychle, pískl jsem a odvolal oba týmy do kabin,“ uvedl rozhodčí Jonas Eriksson.

Hráč se dvěma starty v národní reprezentaci ve čtvrtečním rozhovoru pro webové stránky Malmö FF zpytoval svědomí.

Nikdy předtím jsem nebyl tak šokovaný a rozzlobený. Hrál jsem za Göteborg několik let a mám úctu ke klubu i k fanouškům. Pochopím, že na mě bučí a urážejí mě, ale tady už překročili hranici, mohli mi ublížit. Teď už to vidím jako nehloupější rozhodnutí v životě. Vím, že ke mně řada mladých lidí vzhlíží, a chtěl bych se omluvit za to, co jsem udělal. Snažím se na to už nemyslet. Tu rachejtli hodil jeden člověk – a on nemůže zničit mou lásku k fotbalu.

Tobias Sana
Foto: Reuters
(kl)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru