HOMOLKOVY zámořské objevy: Jágr v play-off není fenoménem! Proč?

Čeští novináři i fanoušci si tak nějak zvykli, že každý týden se vyvrbí nějaké méně či více zajímavé číslo ze života Jaromíra Jágra. Geniální, skvělé, neskutečné. A je to tak, Jágr je jednoznačně jeden z 20 nejlepších hráčů historie NHL. (Počítáme gólmany i obránce, ne jen obyčejné statistiky.)

Leč Stanley Cup opět ukázal, že hokejový svět by mu už neměl aktuálně ležet u nohou.

Asi mě většina fanoušků, pozorovatelů, diváků a i lidí, kteří NHL sledují jen z rychlíku, může kamenovat. Ale pokud se chceme vyžívat ve statistikách, tak Jágr nedal branku 37 po sobě jdoucích mačů. Navíc nyní měl proti sobě vesměs podceňované Islanders.

[blog_program_info id=“6984266″]

Rychlost, to je oč tu běží

Náhoda? Osud? Číslo? Možná všeho trochu, ale hlavně rychlost hokeje kolem Jágra v play-off je důvodem, proč čekání bude trvat minimálně další rok.

Ano, Jágr správně a sám říká, že kdyby už žádný gól nedal, jeho kariéra je skvělá. Pravda pravdoucí. Ale vyprávějte to nad ránem po vyřazení z play-off fanouškům Floridy.

Jágr měl 1. lajnu, tomu odpovídající ice-time i skvělé spoluhráče. Vše stejné jako v základní části. Ale nepadlo mu to tam ani jednou.

Přečtěte si také: Floridu zařízli a Jágr je venku. Stejně tak Philadelphia. Kdo přijede na MS?

jaromir jagr florida

Myslím, že to je spolu s výkony brankáře Greisse a skvělými momenty Tavarese hlavní příčina brzkého konce Panterů. Ostrované Jágra nenechali hrát. Někdy chybělo štěstí, někdy byl soupeř lepší, ale dvě asistence jsou málo.

Florida prohrála čtyřikrát o gól, třikrát v prodloužení, dvakrát ve velmi dlouhém prodloužení. Tady branka Jágra chyběla. Třeba jen jedna, rozdílová. Ale dal ji Tavares či neznámý farmář Quine.

Apr 24, 2016; Brooklyn, NY, USA; New York Islanders center John Tavares (91) is congratulated by Florida Panthers right wing Jaromir Jagr (68) after the Islanders defeated the Panthers in game six of the first round of the 2016 Stanley Cup Playoffs at Barclays Center. The Islanders defeated the Panthers 2-1 to win the series four games to two. Mandatory Credit: Andy Marlin-USA TODAY Sports

Mladí se zlepší, ale co Jágr?

Neobstojí ani hodnocení, že Florida byla po většinu času aktivnější. Co do počtu střel možná ano. Ale byly všechny tak nebezpečné?

Třeba v pátém zápase byla první pětka nalezlá v útočném pásmu pořád, ale nevypracovala si jediný faul! Branku dal Barkov, který za rok bude zase lepší a zkušenější a nerozklepou se mu ruce při nájezdu v prodloužení. Lepší budou i Ekblad, Huberdeau a další perspektivní hráči.

Ale jaký bude Jágr? Bude pořád hráčem do první lajny ambiciózního týmu? Šňůra 37 zápasů bez gólu možná kouči napovídá…

Sestřihy z play-off NHL můžete pravidelně sledovat na O2 Sport!

[blog_program_info id=“7012922″]

Foto: Reuters
Jan Homolka Autor článku
Jan Homolka
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru