Sparta vs. Plzeň: Jak si stojí dva aspiranti na český titul před šlágrem?

Postavení v tabulce

Klíčový faktor, který mluví jednoznačně ve prospěch Plzně. Momentálně mají Plzeňští luxusní 8bodový náskok. To je před vzájemným zápasem dost na to, aby i případná výhra Sparty měla pouze symbolický efekt. Díky středeční výhře Sparty na půdě Dukly však nemohou ještě vypuknout plzeňské oslavy titulu právě na trávníku úhlavního rivala. Viktoria bude potřebovat v případě porážky ze čtyř kol pravděpodobně 8 bodů (podle bilance vzájemných zápasů a skóre může stačit i 7).

Karel Krejčí

[blog_program_info id=“6985296″]

Odpočinek

Opět výhoda pro Plzeň. Západočeši se z Evropské ligy poroučeli již po podzimním výbuchu ve skupině, pak se mohli soustředit jen na domácí soutěž. Sparta zůstala na budování českého renomé v Evropě sama a tři těžké jarní dvojzápasy stály spoustu sil. Jejich nedostatek se mohl odrazit jak na prohře na Slovácku, tak na remíze v Ďolíčku s Bohemians.

bohemians facebook

[blog_program_info id=“6985296″]

Poslední výkony

Sparta na jaře dokázala v Synot lize několik výsledků otočit a důstojně sehrát partie v Evropské lize, avšak neodpustila si pár zklamání. Zato Plzeň je v lize stoprocentní. Z domácího poháru sice vypadla, ale zas takové zklamání to není. Titul je jasným cílem a Viktoriáni za obhajobou neohroženě spějí. V Synot lize v roce 2016 jen vyhrávají, jejich šňůra výher čítá již 16 zápasů, ačkoliv častokrát Západočeši šťastně vyhráli pouze o gól – ale 3 body jsou 3 body.

plzeň FB

[blog_program_info id=“6985296″]

 

Marodka

Oba týmy jsou na tom podobně.

Spartě se před odvetou s Villarrealem kompletně rozsypala defenziva, kterou dokázal skvěle dirigovat 36letý Radoslav Kováč. Postupně se však hráči vracejí, na Dukle už nastoupil Jakub Brabec. Mimo hru zůstávají Ondřejové Zahustel a Mazuch. Ze záložníků není v pořádku Josef Šural a poslední duel vynechal také Marek Matějovský.

josef šural

[blog_program_info id=“6985296″]

Plzeňským dlouhodobě chybí zraněný Václav Pilař, v neděli nehráli s Brnem ani Tomáš Hořava a František Rajtoral a exsparťan Jan Holenda musel střídat. Za karty bude pykat Aleš Matějů a kvůli zraněnému kotníku, potažmo ramenu, dost možná budou chybět také střelci Michal Ďuriš a Michal Krmenčík.

Michal Ďuriš Plzeň

[blog_program_info id=“6985296″]

Domácí prostředí

Jediný faktor, který mluví stoprocentně pro Spartu. Vyprodaný zápas s Villarrealem ukázal, čeho jsou sparťanští fandové schopni – za beznadějného stavu dokázali své oblíbence vybičovat ke vstřelení dvou branek, které sice již nic neřešily, ale Letnou rozjásaly. Pokud by se Sparta mohla na svého dvanáctého hráče spolehnout v neděli, nečekalo by Západočechy snadných 90 minut. A nedělní zápas je už teď hlášen jako vyprodaný. Sledujte český zápas jara v O2 Sport!

sparta

[blog_program_info id=“6985296″]

 

V rámci MULTIDIMENZE nabídneme 6 variant:

  • Hlavní mix
  • Zabrankové kamery
  • Záběr z hlavní kamery
  • Záběry na trenérské lavičky
  • Speciální komentář v podání Ladislava Vízka Roberta Henna
  • Elektronickou tužku z O2 areny
Foto: Reuters, Facebook AC Sparta Praha, FC Viktoria Plzeň, FC Bohemians Praha 1905
(tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru