PILNÉHO domácí hřiště: Pomůže Sparta Slavii do pohárové Evropy?

S nadšením hrající klokani mohli malé pražské derby při troše štěstí i vyhrát, ale i nerozhodný výsledek tohoto zápasu posadil před cílovou rovinkou do ligového sedla Viktorii Plzeň. Ta otočila utkání s Brnem a v čele tabulky má aktuálně už 11bodový náskok.

plzeň facebook

Naděje Sparty na titul sice stále ještě žije, ale už se pohybuje v hodně teoretické rovině. Letenští sice mají zápas k dobru a o víkendu hostí právě Plzeň, jenže ani tyhle výhry týmu Zdeňka Ščasného moc nepomohou.

[blog_program_info id=“6985296″]

Za předpokladu, že by Sparta všechny své zbývající zápasy vyhrála, i tak Plzeň by v závěrečných 5 kolech musela třikrát prohrát, a to se s největší pravděpodobností asi nestane. I když má Plzeň vcelku náročný los, podobný herní výpadek jako Barcelonu asi tým ze západu Čech nepostihne.

Přečtěte si taky: Pašek se vykartoval během necelých dvou minut. Bylo jeho vyloučení v Plzni v pořádku?

Karty jsou rozdány jinak

A tady se otevírá šance pro Slavii, která se po zimní přestávce netajila ambicemi zahrát si evropské poháry. Když už Letenským protéká titul mezi prsty, stále je tu možnost zakončit letošní sezonu ziskem trofeje.

Ladislav Krejčí

Spartu totiž čeká semifinále MOL Cupu s Jabloncem a právě sem asi bude upřena pozornost letenského managementu. Jabloneckým se v neděli večer muselo hodně přitížit, protože si původně asi mysleli, že Sparta upřednostní ligu před pohárem, jenže teď jsou karty rozdány úplně jinak.

A pokud Sparta dokáže postoupit do finále, tak má Slavia cestu do Evropy otevřenou. O pohárovou trofej by se totiž utkaly dva týmy, které jsou v tabulce nad Slavií, a to by znamenalo, že i z pátého místa by se postupovalo do předkola Evropské ligy.

Pokud se tento scénář naplní, tak pak musí Slavia zvládnout jedinou věc. A to udržet za sebou Zbrojovku Brno, která aktuálně na sešívané ztrácí jen 4 body.

Klub z Edenu by tak velmi rychle potřeboval najít svou herní tvář, protože poslední výkony příliš optimismu fanouškům do žil nevlily.

slavia hušbauer facebook

Slavia stále hledá optimální složení základní sestavy a také spolehlivého střelce, který tým potáhne za body. Úspěšný mančaft se nedá postavit přes noc a slávistické vedení se o tom v posledních týdnech přesvědčuje.

Přečtěte si taky: PILNÉHO domácí hřiště: S tímhle fotbalem by Slavia žádnou velkou díru do světa neudělala

[blog_program_info id=“6985296″]

Foto: Reuters, Facebook Viktoria Plzeň, Facebook Slavia Praha
O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru