Jak Sparta poslepuje obranu na Villarreal? Nevybere Ščasný sám sebe?

Už v prvním zápase čtvrtfinále Evropské ligy proti Villarrealu nemohla pražská Sparta nastoupit v té nejsilnější sestavě.

Před odvetou je to ještě horší. Stoper Jakub Brabec a levý bek Costa vykartovaní, další stopeři Mario Holek a Ondřej Mazuch zranění. Do toho pravý bek Ondřej Zahustel se sádrou na ruce plus se zraněním laborující defenzivní záložníci Lukáš Vácha a Petr Jiráček, kteří k prvnímu utkání ani neodcestovali.

Sparťanská obrana je zkrátka v troskách.

Jedinou jistotou je před Villarrealem Radoslav Kováč, který už v 36 letech ve start v základní jedenáctce snad ani nedoufal.

[blog_program_info id=“6862855″]

Sparta může hrát se třemi stopery a dvěma halfbeky, nebo také s tradiční čtyřčlennou obranou. První variantu používá v evropských pohárech častěji, ale zase bude zřejmě složitější na sestavení.

Kdo by se mohl v obranné linii vedle Kováče objevit? V případě tří obránců to budou nejspíš defenzivní záložník Lukáš Mareček a univerzál Martin Frýdek, kraje by pak obsadili Ladislav Krejčí a Tiemoko Konaté, který už hrál halfbeka v prvním zápase ve Španělsku a v lize doma proti Příbrami.

[blog_program_info id=“6862855″]

Že by Ščasný sáhnul po někom z dorostenců, to je nepravděpodobné. Stejně jako že dá na rady internetových vtipálků. Do služby se tak „hlásil“přes parodický účet generálního ředitele Sparty Adama Kotalíka třeba Markus Steinhöfer, který na podzim ve Spartě vyhořel, v zimě si angažmá nenašel, na soupisce pro Evropskou ligu ale stále figuruje.

Anebo když ne dorostence, tak sáhnout mezi borce na fotbalovém odpočinku. Před více než dvaceti lety nastoupil do derby se Slavií Jozef Chovanec z pozice manažera.

Koneckonců v obraně nastupoval také sám Zdeněk Ščasný, že…

Co naznačil trenér Sparty na tiskové konferenci?

[blog_poll_start][poll id=“167″][blog_poll_end]

[blog_program_info id=“6862855″]

Foto: Reuters
(jz, fik)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru