PALIČKOVY trenérské postřehy: Poslat Patáka do Zlína byla buď hloupost, nebo záměr

Oba favorité na titul, Sparta i Plzeň, odehráli podobné zápasy. Oba brzy prohrávali a oba museli utkání otáčet. Oběma se to také podařilo. V tomto kole to zvládlo ještě Brno. Tři takové obraty považuji skoro za raritu.

Nejvíc se mluví o zápase Plzně. Domácí se cítili právem poškozeni kvůli Petrželově ruce a následnému vyloučení.

S blížícím se koncem soutěže emoce samozřejmě narůstají.

[blog_program_info id=“6843743″]

Zbytečný prostor pro spekulace. Nebo záměrný?

Už nominace rozhodčího Patáka vzbudila dohady. Obecně, když pošlete na zápas Plzně (nebo třeba Ostravy) sudího, který bydlí 14 kilometrů od Plzně (nebo Ostravy), navíc s takovou pověstí, tak je to přinejmenším netaktické.

Kluby mohou rozhodčí vetovat a dříve se to dělalo. Momentálně toho práva nevyužívají, zřejmě proto, že se bojí, aby se jim to nevrátilo. Víc se v tom netřeba pitvat.

Za takové situace jdou ale všichni do zápasu s tím, že se něco stane. A třeba i za nevinnou chybou, otočeným autem a podobně, se hledá něco víc. Přitom být tam jiný rozhodčí, neřešilo by se nic.

Prostě poslat rozhodčího Patáka do Zlína na Plzeň byla buď obrovská hloupost, nebo jasný úmysl. To vědět nemůžeme. Jisté ale je, že to jen nahrává spekulacím, což je špatně.

Přečtěte si také: PALIČKOVY trenérské postřehy: Týmy z druhé poloviny tabulky prohrály, to je šance pro Sigmu

Milan Petržela Plzen

Horror pro trenéry Sparty

Vedle Plzně otáčela svůj zápas s Příbramí i Sparta, nakonec se jí to povedlo až v 85. minutě, což ji v nahuštěném programu jistě stálo dost sil.

[blog_program_info id=“6857326″]

Situace v obraně, se kterou se musí poprat před zápasem s Villarrealem, to je takový malý trenérský horror.

Když vám z 5 stoperů zůstane ve hře jeden, se kterým se ještě navíc do základní sestavy už moc nepočítá, to je hodně komplikovaná situace. A před utkáním s tak těžkým soupeřem to platí dvojnásob.

Radoslav Kováč

Možnosti, jak to řešit, jsou dvě. Buď tam stáhnout hráče, který má s takovým postem minimum zkušeností. Nebo sáhnout mezi juniory.

Sparta má hodně talentovaných hráčů, ale je otázka, jestli by měření s Villarrealem přece jen nebylo nad jejich síly. V kariéře by jim to pak mohlo i uškodit. Já osobně bych to vyřešil tak, jako to asi udělá Zdeněk Ščasný, tedy hráči z áčka.

Postup bych Spartě ve čtvrtek moc přál. Bylo by skvělé, kdybychom zase po letech měli tým v semifinále evropské soutěže. V současné situaci ale v její postup upřímně moc nevěřím.

[blog_program_info id=“6862855″]

Foto: fcviktoria.cz, sparta.cz
O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru