VIDEO: Real velebí Ronalda za hattrick, City poslal krásně do semifinále de Bruyne

Wolfsburg před týdnem překvapil a namistrovaný Real vyprovodil do Španělska s porážkou 2:0. Za týden se však Bílý balet změnil k nepoznání, od počátku byla na jeho hráčích patrná touha po obratu a slibný náskok Vlků vydržel jen čtvrt hodiny. Všechny tři góly padly po zaváhání německé obrany.

Nejprve se Ronaldo dokázal nejlépe zorientovat a usměrnil Carvajalův centr do sítě.

Hned o minutu později si naběhl na centr z rohu a v 17. minutě smazal manko z prvního zápasu!

Ještě v první půli přišla další komplikace pro kouče Vlků Heckinga, ze hry musel nedobrovolně stáhnout špílmachra Juliana Draxlera. Za hustého deště se dále dopředu tlačil Real Madrid, Wolfsburg sázel na ojedinělé protiútoky. Obrovské štěstí měli Němci po hlavičce Sergia Ramose – míč už možná byl za brankovou čárou, ale rozhodčí jej neuznal.

Real však nadále tlačil a potrestal špatné bránění Vlků. Ronaldo završil hattrick a trefil se v zápase podruhé ze standardní situace, tentokrát hráči ve zdi nedodrželi stanovené postavení. Ronaldo zeď prostřelil, kapitán Vlků Benaglio byl bezmocný a Real je v semifinále.

Historický postup Manchesteru City

Před týdnem nebyli Citizens v Paříži lepším týmem, ale přivezli si nadějnou remízu 2:2. V prvním poločase mohlo být ještě veseleji, ale Sergio Agüero neproměnil nařízený pokutový kop. Ba co víc, vůbec netrefil bránu!

Ve druhé půli nebyl uznán gól Lucase Moury, ale postranní sudí správně identifikoval ofsajd. Pařížané vsadili vše na útok, do hry přišel Javier Pastore místo Serge Auriera, ale namísto gólů byly k vidění jen ostré zákroky.

Pak ale přišla první střela Citizens na bránu za celý zápas – Kevin De Bruyne prokázal, jak je pro svůj tým důležitý. Vrátil se po zranění, podstatně ovlivnil první zápas a nyní rozhodl i odvetu – technická střela skončila až v síti a Manuel Pellegrini propukl v jásot!

Paříž ani napočtvrté nepřekročila brány čtvrtfinále Ligy mistrů – dvakrát je zastavila Barcelona, jednou Chelsea, jednou Manchester City.

Foto: Reuters
(tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru