O2 Sport bude vysílat hokejovou extraligu a ženský tenis. Chystá 3 kanály!

Od 1. ledna 2017 se mohou diváci těšit až na dva tisíce zápasů ze všech tenisových turnajů žen okruhu WTA, včetně prestižního finále Turnaje mistryň v Singapuru.

Smlouva platí do roku 2019 a zahrnuje přes 3000 hodin živých přenosů, tradiční tenisový WTA magazín a samozřejmě zápasy z 54 turnajů z celého světa. Chybět nebude ani tuzemský podnik Prague Open.

„Jsme moc rádi, že jeden z nejúspěšnějších českých sportů za poslední roky se stěhuje na O2 Sport. Plánujeme zprostředkovat maximální počet zápasů, kde naplno využijeme funkce multidimenze. Divák tedy bude moci sledovat souběžně i několik zápasů z různých turnajů,“ prozrazuje Marek Kindernay, výkonný ředitel O2 Sport.

Petra Kvitova tenis

Českému ženskému tenisu se v posledních letech mimořádně daří. Češky ovládly čtyři z posledních pěti ročníků Fed Cupu, ve světové stovce je aktuálně celkem 7 hráček a Petra Kvitová, Lucie Šafářová a Karolína Plíšková patří dokonce do elitní dvacítky žebříčku WTA.

„Je skvělé, že tenisoví fanoušci budou moci sledovat okruh WTA na O2 Sport. Od roku 2017 na ně čeká velká porce zápasů. Moc se těším, až vás všechny příští sezonu uvidím,“ vzkázala divákům O2 Sport dvojnásobná wimbledonská vítězka Petra Kvitová.

 hokej o2 Sport

Kromě tenisu ale plánuje O2 Sport také hokejovou expanzi. Od roku 2018 bude exkluzivně vysílat domácí zápasy pražské Sparty a libereckých Bílých tygrů, aktuálních finalistů hokejové extraligy. Smlouva se vztahuje i na domácí zápasy v play-off a platit má pět let. O podobné smlouvě O2 TV vyjednává i s Třincem.

„Našim divákům přineseme ještě silnější zážitek ze sledování hokeje. Kromě výběru z více kamer budeme schopni vysílat také souběžně hrané zápasy. Divák si tak vybere právě ten zápas, který ho zajímá,“ vysvětlil David Duroň, ředitel O2 TV.

Sparta hokej

Vzhledem k velmi výraznému nárůstu obsahu plánuje také O2 rozdělit stávající kanál O2 Sport na tři nové tematické kanály pro fotbal, hokej a tenis.

Další akvizice plánuje O2 TV oznámit na konci fotbalové sezony. „V dalších letech plánujeme do nákupu vysílacích práv investovat miliardy korun,“ prohlásil na tiskové konferenci Tomáš Kouřil, finanční ředitel společnosti O2.

Foto: Reuters, Twitter, hcsparta.cz
(red)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru