HOMOLKOVY zámořské objevy: Stanley Cup zůstane na západě!

Velkým tahákem 1. kola Stanley Cupu bude souboj mezi Chicagem a St. Louis. Letos to vypadá, že Bluesmani by konečně mohli také prorazit ve vyřazovací části. Mají spolehlivé brankáře, Tarasenka a vyrovnaný tým.

Jako na potvoru ale potkají obhájce titulu a současnou vládnoucí dynastii NHL. Ta je trošku slabší než loni, ale Panarin s Kanem nahánějí hrůzu. Očekávám dlouhou sérii na sedm zápasů s nejasným koncem.

Oct 7, 2015; Chicago, IL, USA; Chicago Blackhawks center Jonathan Toews (19) hoists the Stanley Cup before the game against the New York Rangers at United Center. Mandatory Credit: Jerry Lai-USA TODAY Sports

 

Z Pacifické může jít daleko kdokoliv

Dallas, jakožto vítěz Západní konference, půjde na Minnesotu Wild. Ta v závěru základní části povolila a měla by být ne jednoduchým, ale stravitelným soupeřem. Stars půjdou dál, maximálně ztratí jeden až dva zápasy.

Los angeles

Obecně podle mě platí, že z Pacifické divize může jít daleko kdokoli. Nejvíce věřím Los Angeles a také tomu, že šampión Stanley Cupu bude právě ze západu.

[blog_program_info id=“6838281″]

Východ? Washington, nebo Pittsburgh

Na východě je největším favoritem Washington. Brankářský rekordman Holtby, snajpr Ovečkin a spousta dělníků. V 1. kole ho bude čekat rozjetá Philadelphia, která na poslední chvíli sezonu zachránila, ale to bude také její strop. Capitals sérii zvládnou a postoupí dál.

Alexander ovechkin

Stejně jako loni proti sobě vyrukují Detroit a Tampa Bay. Zdravotní stav Hedmana a nejistota kolem Johnsona dávají tušit nevyzpytatelnost série. Za plného stavu by „Blesky“ byly jasným favoritem. Takhle se Detroitu otevírá slušná možnost jít dál.

[blog_program_info id=“6838281″]

Zajímavé bude sledovat osud Islanders. Pro „Ostrovany“ by tu letos mohla být po více než 20ti letech šance projít dál. I když bez Haláka, Leeho a s rozbitými Hamonicem a členy čtvrté formace to bude náročné. Do finále konference podle mě ale může klidně projít také Florida, která bude jejich soupeřem v 1. kole.

Rangers naopak jakoby trochu docházel dech, ani Lundqvist není tou zdí, kterou jsme znávali. Vedle Washingtonu je tak největším favoritem na východě asi rozjetý Pittsburgh.

Stanley Cup 1. kolo:

Východ:

Tampa Bay – Detroit

Pittsburgh – New York Rangers

Washington – Philadelphia

Florida – New York Islanders

Přenosy ze Stanley Cupu můžete pravidelně sledovat prostřednictvím O2 TV na stanicích Novasport 1 a Novasport 2.

[blog_program_info id=“6856365″]

Západ:

St. Louis – Chicago

Dallas – Minnesota

Los Angeles – San Jose

Anaheim – Nashville

[blog_poll_start][poll id=“174″][blog_poll_end]

Foto: Reuters
Jan Homolka Autor článku
Jan Homolka
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru