Nastavený čas Milana ŠTĚRBY: Zaplať pánbůh za Cirkus Paták a spol.

Tentokrát mě z mého tápání vysvobodil sudí Michal Paták. Jeho „kousky“ v utkání Zlína s Plzní nebyly zrovna tou nejlepší pozvánkou na český fotbal.

Přečtěte si také: Skandální gól Plzně ve Zlíně! Petrželovi prošlo zpracování rukou

Díky táto!

Upřímně mi bylo líto tátů, kteří ve Zlíně „naletěli“ na motto tohoto kola a vzali své ratolesti na fotbal.

Kolik z nich si asi vysloužilo od svého potomka po frašce ze zlínské Letné najednou podivně znějící slova: Díky táto!

Mám opravdovou kliku, že už netrénuji, protože bych měl v pondělí vážný problém svým třináctiletým svěřencům vysvětlovat, proč mají pilovat střelbu namísto toho, aby si hledali vlivné „strýčky“ tam nahoře.

[blog_program_info id=“6813942″]

Dobře namazaný rozhodcovský stroj

Fanoušek se vzteká, divák přepíná na anglický fotbal a žurnalisté se možná tetelí, že mají zase na týden o práci postaráno.

A vedení soutěže? To je v pohodě. Okřídlená slova pana Berbra směrem k rozhodčím znějí uklidňujícím dojmem: „Nic si z toho nedělejte, za týden se zase bude psát o někom jiném.“

V tomhle ohledu funguje kolotoč rozhodčích jako dobře namazaný stroj. Co týden, to minimálně jedno cirkusové vystoupení mužů v černém. V té záplavě ani není čas na vytvoření pořádné kauzy. Viník je na chvíli odklizen, aby se po krátké odmlce opět představil se svým číslem v jiném městě.

Michal Paták

Jako v cirkusu

Na rozdíl od běžného cirkusu má ale Synot liga jednu obrovskou výhodu. I když se bude hrát v prázdném šapitó bez diváků, cirkus to přežije a je možné, že to bude principálovi vyhovovat víc, než kdyby artistická čísla jeho akrobatů s píšťalkami sledovaly desítky a stovky očí.

A tak se v manéži střídají akrobati, kteří hbitě žonglují s praporky i s píšťalkami, kouzelníci vytahují z rukávu žluté a červené karty a vrcholným číslem programu jsou krotitelé, kteří hbitě svým mocným bičem usměrňují šelmy, pro které je tajtrlíkování v manéži už příliš.

[blog_program_info id=“6813942″]

Velevážené obecenstvo se může čas od času těšit i na klauna ve slušivém oblečku, který se snaží za břicha (někdy i za hole) se popadající diváky přesvědčit o tom, že vlastně nejsou v cirkusu, ale na fotbalovém utkání.

Tenhle povedený cirkus kočuje po celé republice a pozvolna mění pohled českého národa na hru zvanou fotbal. Od příští sezony se tak možná ujme nápad, aby hráči kromě tradičních dresů, trenýrek a stulpen na zápasy fasovali i čepičky s rolničkami.

To by bylo teprve veselo!

Foto: forumscp.com
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru