Fotbalový RADAR: Payet na všechno nestačí, derby na West Hamu vyhraje Arsenal

To by se teoreticky klidně mohlo stát. Vždyť v srpnu vyhráli na Emirates Stadium 2:0.

[blog_program_info id=“6818152″]

[blog_program_info id=“6818153″]

Kladiváři z Upton Parku jsou letos vůbec postrachem favoritů. Kromě Arsenalu vykradli i stadiony Liverpoolu a Manchesteru City. Reds navíc porazili i doma, kde skalpovali také Chelsea a Tottenham. S Manchesterem United uhráli na Old Trafford remízu, stejně jako na Chelsea.

West Ham

Pokud do Champions League či alespoň do Evropské ligy nakonec neproklouznou, mohou žehrat na výsledky s papírově slabšími soupeři z dolních pater tabulky. Body ztratili s Norwichem, Sunderlandem, Aston Villou, Newcastlem a naposledy s Crystal Palace.

Začátek jako z hororu

Podle toho nepsaného pravidla by ovšem v sobotu po obědě proti Kanonýrům měli uspět. Nejspíš si vzpomenete na vzájemný duel z úvodního kola – Petr Čech udělal hrubou chybu při vybíhání, pak dostal ještě jeden laciný gól z dálky a jeden z aspirantů na titul zakopl hned na startu. Nebyla mu nic platná převaha v držení míče (62 % : 38 %) a střelách (22:8).

Petr Cech

V podobném duchu se nese v podstatě celá sezona. Tohle měl být rok, kdy Arsenal dozraje a sklidí. Místo toho ztrácí na čelo tabulky 11 bodů. Pravda, má sice zápas k dobru, ale řekl bych, že by se měl soustředit na udržení 3. příčky zajišťující přímý postup do Ligy mistrů.

[blog_program_info id=“6818152″]

[blog_program_info id=“6818153″]

Čechův návrat se blíží

V londýnském derby se k tomuto cíli může přiblížit. Po vyřazení ze všech pohárových soutěží se zvedl přesvědčivými výhrami nad Evertonem a Watfordem.

Ukázal hvězdu budoucnosti Alexe Iwobiho. Vylidňuje se mu marodka – Čech už byl minule na lavičce, brzy by měl naskočit také Aaron Ramsey, dokonce už trénuje i Tomáš Rosický. A celý tým se psychicky srovnal před ošidným závěrem ligové soutěže. Ještě ho čeká duel na Manchesteru City a také v Sunderlandu, který se zachraňuje.

tomas rosicky

Nejprve ovšem musí zvládnout bitvu na West Hamu, kterému naopak trochu dochází dech. Z posledních sedmi zápasů v lize vyhrál jen třikrát. Právem si přitom může stěžovat na rozhodčí. Proti Crystale Palace dohrával v deseti, ale červená karta pro Cheikhoua Kouyatého byla dodatečně zrušena.

[blog_program_info id=“6818152″]

[blog_program_info id=“6818153″]

Týden pravdy

Projevuje se už asi i nabitý program. Sezona pro Kladiváře trvá nepřetržitě už tři čtvrtě roku. Začali 2. července v předkole Evropské ligy a celkově odehráli již 43 soutěžních utkání.

Čeká je minimálně osm dalších. A tempo v následujících dnech bude vražedné. Nejprve ligové derby s Arsenalem, pak středeční opakované čtvrtfinále FA Cupu s Manchesterem United a následně nedělní liga na hřišti vedoucího Leicesteru.

Slaven Bilic West Ham United manager

Dost by mě překvapilo, kdyby z tohoto týdne pravdy vyšel tým Slavena Biliče bez poskvrnky. Myslím, že pravděpodobnější je druhá varianta: Kladiváři prohrají všechny tři zápasy a v závěru ročníku budou rádi za konečné 6. místo, které by za určitých okolností mohlo znamenat evropské poháry.

Ibrahimovič by byl spásou

Co chybí k lepšímu umístění? Především nějaký špičkový útočník. Nedivím se tomu, že se mluví o příchodu Zlatana Ibrahimoviče z Paris Saint-Germain. Nejlepším střelcem je totiž záložník Dimitri Payet s devíti góly.

Dimitri Payet West ham

Všechna čest – tahle posila, to byla trefa do černého! Dokonce nákup francouzského reprezentanta pokládám za jeden z nejlepších přestupů roku.

Jenže klasičtí hrotoví hráči se moc nevyznamenali. Diafra Sakho, Andy Carroll a Enner Valencia mají na kontě po čtyřech brankách. To je na tým, který chce mezi evropskou elitu (a má tam slibně nakročeno), prostě málo.

Podle mě to bude vidět i ve víkendovém šlágru, který můžete na O2 Sport sledovat v přímém přenosu.

[blog_program_info id=“6818152″]

[blog_program_info id=“6818153″]

Foto: Reuters, lasportsanostra.com, Facebook
O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru