Liga mistrů na O2 Sport: Wolfsburg se střetne s favorizovaným Realem a dojde i na souboj boháčů!

Wolfsburg – Real Madrid (20.45, živě O2 Sport)

Bílý balet se veze na vlně pohody. O víkendu se zasloužil o potupu Barcelony na jejím trávníku a následně si trenér Zidane mohl dovolit takovéto oslavné kreace.

Real Madrid letos v Lize mistrů ještě neprohrál a o jeho postupu se příliš nepochybuje. Touha po ušatém poháru je o to větší, že v domácí lize je ztráta na vedoucí Barcelonu až příliš velká.

„Víme, jak důležitá je pro nás Liga mistrů, chceme trofej, takže výhra na Barceloně je pro naše sebevědomí moc fajn,“ prohlásil trenér Zinédine Zidane.

[blog_program_info id=“6791146″]

Wolfsburg pronikl do čtvrtfinále ze soubojů, které neměly favorita – Vlci ani belgický Gent přeci jen nejsou těžké evropské kalibry. V této fázi ale je jasným outsiderem, ve čtvrtfinále milionářské soutěže se objevuje vůbec poprvé a poslední dobou se mu zrovna nedaří.

Z posledních tří zápasů získal pouhý bod, krčí se na osmém místě bundesligy a naposledy podlehl v přímém souboji o poháry Leverkusenu 0:3. Do utkání nejspíše nezasáhne někdejší elitní forvard Nicklas Bendtner, se kterým tým z města automobilů po sérii excesů příliš nepočítá.

[blog_poll_start][poll id=“132″][blog_poll_end]

PSG – Manchester City (20.45, živě O2 Sport)

Čtvrtfinálový los proti sobě v souběžně hraném utkání svedl celky, které spojuje podobný osud – velký rozpočet, ale malý úspěch v Evropě – ano, řeč je o Manchesteru City a PSG.

[blog_program_info id=“6791146″]

Na domácím poli sice v posledních letech oba týmy sbíraly tituly, ale na evropské úrovni prozatím na trofej čekají. Zatímco Pařížané již v předstihu oslavili titul a mohou se soustředit na Ligu mistrů, bleděmodří zuby nehty bojují o TOP 4. O víkendu sice konečně zvítězili, když rozstříleli Bournemouth 0:4, ale na čelo ztrácí nedostižných 15 bodů.

I proto budou favority spíše domácí Pařížané.

Citizens stejně jako Wolfsburg objevují krásy čtvrtfinále poprvé, PSG v této fázi ztroskotali v předchozích třech ročnících. Pařížané budou spoléhat na skvělou domácí bilanci, v Parku princů prohráli jediné z posledních 38 zápasů. Pikantní může být zápas pro Zlatana Ibrahimoviče, který je hlavním tahounem PSG, ale nechal se slyšet, že po sezoně tým opustí, a zájem o něj projevují právě Citizens.

zlatan ibrahimovic

Oba celky se musí vypořádat s absencí zraněných opor – PSG budou chybět tahouni Marco Verratti a Javier Pastore, na straně hostujícího týmu pravděpodobně do hry nezasáhnou brankář Joe Hart a hráči běžně s kapitánskou páskou na ruce – stoper Vincent Kompany a záložník Yaya Touré. I pro něj by zápas mohl mít pikantní nádech, jelikož se spekuluje o jeho letním odchodu – jedním ze žhavých adeptů na zisk záložníka z Pobřeží slonoviny má údajně být právě Paris Saint-Germain.

[blog_poll_start][poll id=“135″][blog_poll_end]

[blog_program_info id=“6791146″]

Foto: Reuters
(tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru