PILNÉHO domácí hřiště: S tímhle fotbalem by Slavia žádnou velkou díru do světa neudělala

Zkušenosti Sparty a Plzně

Své o tom mohou vyprávět třeba na Spartě, kde její majitel Daniel Křetínský utopil velkou spoustu peněz a možná až teď může mít radost z toho, že jeho klub prorazil na evropské scéně. V létě se sice nepodařilo naplnit jeden ze sezonních cílů, kterým byl postup do Ligy mistrů, ale letenští to dokázali svému majiteli vykompenzovat postupem do čtvrtfinále Evropské ligy. Což úspěch pro český fotbal jednoznačně je.

sparta

Ani v Plzni neměli mávnutím kouzelného proutku tým, který by hned dokázal získat mistrovský titul. Přeměna průměrného českého klubu trvala pod taktovkou Pavla Vrby zhruba tři roky. Pro Plzeň bylo tehdy důležité, že klubové vedení věřilo filosofii Pavla Vrby a to se vyplatilo.

Tým poskládaný kolem Pavla Horvátha pak přinesl majiteli Tomáši Paclíkovi spoustu radosti. V roce 2011 získala Viktorka svůj první ligový titul a také se kvalifikovala do Ligy mistrů. Další mistrovské tituly přidala Plzeň do své sbírky v letech 2013 a 2015.

Slavia je na začátku své přeměny

V jarních kolech Synot ligy zatím sešívaní herně příliš nepřesvědčili. Nějaké body sice posbírali, ale většinou v zápasech s týmy, které jsou v horší polovině tabulky. V utkáních, kde mohli svěřenci Dušana Uhrina ukázat svoji sílu, propadli. Prohráli v Mladé Boleslavi i na Spartě.

slavia hušbauer facebook

V derby sice dali slávisté rychlou branku, ale nutno přiznat, že náhodnou po rohovém kopu. Pak se prakticky po celý zápas bránili a nedařilo se jim držet balon. O nějakém presinku soupeřovi rozehrávky ani nemluvě. S tímhle fotbalem by Slavia, která chce příští rok do evropských pohárů, žádnou velkou díru do světa neudělala.

A žádná sláva to nebyla ani v neděli na Julisce.

[blog_program_info id=“6761893″]

Dušan Uhrin stále hledá ideální složení základní jedenáctky. Slavii v posledních týdnech trápila rozsáhlá marodka, kabinou prošlo několik chřipkových vln, a tak někteří hráči nenastupovali do zápasů úplně 100% fit. Na druhou stranu to byla šance pro borce širšího kádru, kteří mohli trenérovi předvést své kvality. A někteří svoji šanci chytili za pačesy.

antonín barák slavia

Třeba v neděli proti Dukle zahrál velmi dobře jednadvacetiletý Antonín Barák.

Ten v záloze nahradil distancovaného Josefa Hušbauera. Tomu se zatím ve Slavii nedaří tak, jak by si představoval on i klubové vedení, a otázkou je, zda na něj příště proti Jablonci zbyde místo v základní sestavě. Velkým příslibem pro budoucnost Slavie je určitě i Slovák Jaroslav Mihalík.

Přečtěte si taky: Nastavený čas Milana ŠTĚRBY: Slavia bude řešit dilema. Barák nebo Hušbauer?

Foto: Reuters, Facebook SK Slavia Praha
O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru