Liga mistrů: Ve Španělsku řádili Torres a Suárez, v Mnichově rozhodl jediný gól!

Barcelona – Atlético Madrid 2:1

[blog_program_info id=“6778078″]

Dva odlišné poločasy byly k vidění na Nou Campu. V tom prvním Barcelona bezradně dobývala pozorně bránící polovinu Atlétika, ale namísto vedení přišel šok – překvapivý únik zakončil Torres mezi nohy Ter Stegena.

Fernando Torres si však následně vybral slabší desetiminutovku – v rozmezí 6 minut posbíral za hloupé fauly dvě žluté karty a pakoval se do šatny.

Přečtěte si taky: HLUPÁK Torres! Nejdřív gól, potom vyloučení. Co si o jeho „hattricku“ myslí fanoušci?

 

Ve druhé půli začal barcelonský válec. Neymarovy 2 hlavičky ještě cíl nenašly, ale tlak sílil, Atlético jen odkopávalo, a to takovým způsobem, že v hokeji by se pískalo zakázané uvolnění. Aktivní Neymar později napálil břevno, Messi akrobatickými nůžkami minul.

Musela tak přijít chvíle Luise Suáreze – střelu Alby dorazil do prázdné branky a Atlético tím inkasovalo teprve čtvrtý gól v letošním ročníku Ligy mistrů.

Skvělá defenziva zdobí tým i v domácí lize, tam Madriďané ve 31 zápasech inkasovali pouze patnáctkrát.

Hosté se posléze osmělovali, ale sbírali jen žluté karty, celkem bylo napomínáno 7 hostujících hráčů. Rozhodujícímu momentu předcházela krásná kombinace – Messi narazil Alvésovi do strany, ten poslal do vápna nadýchaný centr, Godín nezachytil Suáreze, ten se položil do nelehké pozice pro hlavičkování a strhl vedení na stranu Barcelony!

Atlético pak hrálo spíše na udržení i tak nadějného výsledku pro odvetu a na hřišti se v jednu chvíli sešli 4 defenzivní záložníci. Nic víc už se ale na Nou Campu nestalo a odveta v Madridu bude nesmírně napínavá.

Bayern – Benfica 1:0

Portugalským týmům se v Allianz Areně prostě nedaří. Bayern i Benfica sice mají v domácích ligách nad pronásledovateli náskok 5 bodů, ale hned na začátku domácí portugalským Orlům ukázali, kdo je tu pánem. Ribéry načal akci, od Lewandowského šel míč k Bernatovi a ten přesně našel hlavu Vidala. Nákup za 37 milionů eur otevřel skóre!

Velký tlak Bavorů trval, ale několikrát zahrozila i Benfica. Tým z hlavního portugalského města však nevyrovnal a doma to bude mít příští středu nesmírně těžké, ale může z Mnichova odjíždět se vztyčenou hlavou.

[blog_program_info id=“6781881″]

Foto: Reuters
(tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru