Čtvrtfinále Ligy mistrů je tady! V úterý se hraje španělské derby a duel Bayernu s Benfikou

Barcelona – Atlético Madrid (20.45, živě ČT sport)

[blog_program_info id=“6778078″]

Katalánský velkoklub neprožil zrovna idylický týden. Ve středu Lionel Messi pobouřil Egypťany nevhodně zvoleným darem, v sobotu doma podlehla Barcelona odvěkému madridskému rivalovi.

barcelona

Navíc přišla o šňůru neporazitelnosti trvající 39 zápasů, Messi vyšel střelecky naprázdno a vedení v zápase Barca neuhájila ani proti Realu oslabenému o vyloučeného Ramose.

Atlético Madrid prošlo do čtvrtfinále přes PSV Eindohoven až po napínavém penaltovém rozstřelu. O víkendu doma na stadionu Vicente Calderóna rozdrtilo Real Betis 5:1 i díky dvěma brankám Griezmanna a pokračuje ve stíhací jízdě Barcelony.

I přes prohru v El Clásiku drží Barca šestibodový náskok v tabulce právě před Atlétikem.

Do branky se v Lize mistrů místo Brava postaví Ter Stegen, chybět ale určitě bude stoper Mathieu. Naopak Atlétiku se do sestavy po zranění vrátí klíčový obránce Godín.

Atletico Madrid's Diego Godin reacts after a missed chance during the Champions League group C soccer match against Astana in Astana, Kazakhstan, November 3, 2015. REUTERS/Shamil Zhumatov

[blog_program_info id=“6778078″]

[blog_poll_start][poll id=“134″][blog_poll_end]

Bayern – Benfica Lisabon (20.45, živě O2 Sport)

[blog_program_info id=“6781881″]

Bayern doma zpravidla neprohrává. V úterý večer bude bojovat o pátou po sobě jdoucí účast v semifinále Ligy mistrů a opět mu stojí v cestě portugalský tým.

Loni to odneslo Porto – doma sice mnichovské překvapivě zdolalo 3:1, avšak z Německa se vracelo domů s pláčem a debaklem 6:1. Letos byl bavorský velkoklub minuty od vyřazení, které proti Juventusu nakonec dokázal odvrátit v nastaveném čase a prodloužení.

Thiago alcantara

Od počátku roku 2016 Bayern prohrál jen jedinkrát (doma nestačil na Mohuč), ale ani Benfica nemá špatnou formu.

Její letošní úspěch je překvapením, lisabonský celek došel nejdále od roku 1990. V osmifinále vyřadil silný Zenit Petrohrad po výhrách 1:0 a 1:2 a zaslouženě postoupil dál, kde však čeká o poznání těžší kalibr.

Benfica vyzvala Bayern již šestkrát, z výhry se zatím neradovala ani jednou. Juventus ale ukázal slabiny Bayernu, a jakkoliv je favorit zápasu jasně daný, nebude to žádná výhra zadarmo. Benfica se totiž může spolehnout na útočníka Jonase, který jen v rámci domácí ligy nastřílel už 30 branek!

jonas

Obě strany poměrně limituje rozsáhlá marodka – Bayernu budou chybět dlouhodobě zranění Badstuber a Boateng, a navíc klíčový křídelník Robben, otazník visí nad startem Kimmicha.

Benfica postrádá zkušeného gólmana Júlia Césara a vedle něj chybí také Nuno Santos a dlouholetý kapitán Luisão, který stále léčí zlomenou ruku.

[blog_program_info id=“6781881″]

[blog_poll_start][poll id=“133″][blog_poll_end]

Foto: Reuters
(tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru