Rady sázkařského experta: Londýnské kluby čeká úspěšná sobota. Kdo bude slavit vítězství?

Aston Villa – Chelsea: 2

Birminghamský klub míří pomalu ale jistě do druhé ligy. Aston Villa z 31 utkání vyhrála pouze třikrát a sedmkrát remizovala, všechno ostatní (21) jsou porážky. Současný stav je naprosto zasloužený, domácí nastříleli nejméně branek, zároveň jich nejvíc inkasovali. Se situací se dávno smířilo i vedení klubu, které v zimě nepřivedlo jedinou posilu, a tak se vlastně není čemu divit. Vše pak vyvrcholilo odchodem kouče Gardeho, tým tak povede Eric Black a jde už o druhou výměnu kouče v sezoně.

[blog_program_info id=“6751186″]

Na rozjezd to bude mít novic v Premier League ale hodně těžké, do Villa Parku přijede Chelsea, která drží pod Hiddinkem stále sérii bez porážky a stoupá tabulkou.

fabregas

Přečtěte si taky: Formu Chelsea prověří poslední Aston Villa. Hříšníci Costa a Agbonlahor u toho nebudou. Proč?

Arsenal – Watford: 1

Domácí mají Watfordu co vracet, není to tak dlouho, kdy právě Watford dokázal Arsenal vyřadit z FA Cupu, navíc na Emirates Stadium. Zmíněný duel byl ve znamení herní převahy londýnského celku a rychlých kontrů Watfordu. Podobný scénář by se měl opakovat i v sobotu, i když s poněkud lepším výsledkem pro svěřence trenéra Wengera

[blog_program_info id=“6751188″]

Hosté sice mohou Arsenal jednou porazit, ale nikoliv opakovaně porážet. Domácí lodivod má k dispozici drtivou většinu důležitých hráčů, a tak se nemá na co vymlouvat. Arsenal má výrazně lepší koncovku a gólově se tentokrát prosadí více než jen jednou.

Bournemouth – Manchester City: 2

Manchester prohrál v posledním kole městské derby (0:1) a šejkové mají velký problém. Družina kouče Pellegriniho je čtvrtá, před svými pronásledovateli má náskok ale pouze bod. Hostujícímu mužstvu tak hrozí varianta, že by na podzim chyběl v Lize mistrů, což je naprosto nepřípustné a nepředstavitelné.

[blog_program_info id=“6746432″]

Pellegrini v příštím ročníku u týmu už nebude (nastupuje Guardiola), otázkou je, jestli vůbec dokončí ten letošní. Mužstvo totiž potřebuje nutně vyhrát, pokud neuspěje s nováčkem z Bournemouthu, může se přihodit leccos. 

Norwich – Newcastle: 02

Záchranářský duel uvidí Norwich. Domácí celek přivítá předposlední Newcastle, hosté by se v případě výhry na „Kanárky“ dorovnali, navíc mají zápas k dobru. Fotbalová kvalita je podle jmen na straně Newcastlu, hosté zatím ale neumí své individuální kvality prodat. Klub tak přistoupil k trenérské výměně, kouč Benítez měl během reprezentační pauzy šanci alespoň část mužstva lépe poznat.

Právě na úspěšného trenéra majitel hodně spoléhá a doufá v bodový zisk už nyní, přestože „Straky“ šestkrát po sobě venku nebodovaly. Norwich před pauzou ukončil dlouhou sérii deseti zápasů bez výhry, ale celkově forma mužstva je také žalostná.

Stoke – Swansea: 1

Stoke řeší po reprezentační pauze velkou nepříjemnost. Jack Butland, brankářská jednička týmu, si zlomil kotník a do konce sezony je mimo hru. Kouč Koeman má tak na výběr mezi veteránem Givenem a mladíky Haugaardem a Bachmannem.

Alespoň malou útěchou může být pro domácí fakt, že na jejich půdu zavítá jeden z nejméně skórujících celků v soutěži. Swansea (15.) si aktuálně drží průměr jedné vstřelené branky na zápas.

Hosté vyhráli před pauzou tři z posledních čtyř utkání, a tak přestávka nepřišla mužstvu příliš vhod. Fotbalisté Stoke (8.) si na domácí půdě věří, a proti soupeřům z dolní poloviny tabulky obvykle vítězí.

Sunderland – W.B.A.: – 2,5 branky

Domácí celek bojuje o holé přežití v nejvyšší soutěži, a tak lze očekávat hlavně bojovný duel, ve kterém patrně nepadne mnoho branek. Ofenziva hostujícího celku patří mezi nejhorší v Premier League, což by alespoň částečně mělo pomoci domácí prostupné obraně.

Naopak směrem dozadu si vede WBA velice solidně, o konečném výsledku tak může rozhodnout i jedna vstřelená branka. To konec konců podporují i poslední dva vzájemné duely, ve kterých padla dohromady jediná branka.

West Ham – Crystal Palace: 1

West Ham (5.) atakuje příčky znamenající Ligu mistrů, na Manchester City (4.) ztrácí jediný bod. Domácí klub si tak nemůže dovolit zaváhání, zejména v rámci malého derby s Crystal Palace (16.). Hostující celek má mizernou formu, nevyhrál už dvanáctkrát v řadě. Tým se pomalu ale jistě blíží k sestupovým příčkám, nervozita v mužstvu tak logicky stoupá.

[blog_program_info id=“6746433″]

Fotbalistům Crystal Palace přestala fungovat defenziva, v útoku se nedaří ani zimním posile, zkušenému Adebayorovi. O osudu utkání každopádně rozhodne kvalita v ofenzivě, „Kladiváři“ nastříleli o 15 branek více než jejich protivník, což je zcela zásadní rozdíl, stejně tak jako šíře a kvalita kádru včetně lavičky.

Liverpool – Tottenham: 0

Liverpool se v poslední době zvedl herně i v koncovce. Často hraje velice atraktivní a bláznivé zápasy jako naposledy se Southamptonem (2:3), což byl duel, ve kterém „Reds“ už vedli o dvě branky, další gól pro ofsajd neplatil. Svěřenci kouče Kloppa se na Anfield Road gólově prosadí i proti nejlepší defenzivě v soutěži, Tottenham inkasoval doposud jen 24 branek.

[blog_program_info id=“6751191″]

Hosté mají ve svém středu ale nejlepšího střelce soutěže, „hurikán“ Harry Kane (21 branek), rovněž nevyjde střelecky naprázdno. Anglický reprezentant potvrzuje už druhým rokem, že patří k nejlepším hráčům v celé Premier League, navíc si drží formu prakticky konstantně v průběhu celé sezony. Když se k tomu přičte ne zcela jistá defenziva domácích, může si své statistiky ještě vylepšit.

Foto: Reuters
Roman Kovařík Autor článku
Roman Kovařík
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru