Kam s ním? City o Yayu Tourého nestojí. Který velkoklub ho získá?

O odchodu Yayi Tourého z Manchesteru City se mluví prakticky neustále od chvíle, co vyšlo najevo, že Manchester City převezme od léta trenér Pep Guardiola.

Nyní již hráčův agent Dimitry Seluk přikročil k oficiálním jednáním s dalšími předními evropskými celky.

toure

Mluví se o tom, že o 32letého záložníka z Pobřeží slonoviny mají zájem Bayern Mnichov, Juventus nebo Paris Saint-Germain.

Podle Seluka mělo vedení Citizens čas do Velikonoc, aby předložilo hráči nový tříletý kontrakt. To se však nestalo.

Od této chvíle začínáme jednat s různými kluby o Yayově letním přestupu. City neudělalo žádné konkrétní kroky a s ohledem na vše, co kdy Yaya klubu odevzdal, se nedomníváme, že je to dostatečný projev respektu.

Agent Yayi Tourého Dimitry Seluk

Hráč by sám od sebe nejspíš neměl důvod klub opouštět, ale jeho situace trochu připomíná osud Franka Lamparda v londýnské Chelsea. Ani Touré nejspíš nebude figurovat v plánech nového trenéra, a ač by rád zůstal, pravděpodobně dojde k přestupu.

[blog_program_info id=“6790432″]

Vzhledem k tomu, že mu smlouva vyprší až za rok a jeho plat činí astronomických 220 000 liber týdně, dalo by se čekat, že ho tým bude chtít ještě v létě zpeněžit.

Ne, že by zrovna Citizens potřebovali každé drobné, ale profit je profit. A kdo ví, třeba budeme svědky podobně paradoxního přestupu, jako když Lampard ze Stamford Bridge zamířil na Etihad Stadium a pomohl Manchesteru City k titulu.

[blog_poll_start][poll id=“153″][blog_poll_end]

Foto: Reuters
(tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru