VIDEO: Pan Hokej slaví 88! Takhle Howeovi zpívali doma v Detroitu

Mr. Hockey: 1850 bodů – 801 gólů – historicky druhý nejlepší střelec NHL – aktivní do 51 let – 4x Stanley Cup – 6x Art Ross Trophy – 6x Hart Trophy.

A Detroit nezapomíná.

Kromě jedné sezony, kdy na „stará“, 51letá kolena natáhl dres Hartfordu, působil Gordie Howe plných 25 sezon v Detroitu. Šestkrát se stal nejproduktivnějším a nejužitečnějším hráčem NHL. V nižších ligách si zahrál po konci kariéry se svými syny Markem a Martym a dnes slaví 88. narozeniny!

„Všechno nejlepší, Gordie!!!“

[blog_program_info id=“6731304″]

Syn Mark Howe (také člen hokejové Síně slávy NHL) jej v pondělí přivedl na zápas Detroitu s Buffalem. Během první třetiny se na kostce nad ledem Joe Louis Areny objevil legendární Mr. Hockey a celá hala začala vážně nemocnému starému pánovi bouřlivě aplaudovat. Poté obdržel Howe obří dort a domácí i hostující příznivci mu sborově zazpívali „Happy Birthday“.

GORDIE HOWE – POCTA K 88.NAROZENINÁMVELKÁ POCTA PRO GORDIEHO HOWE!Mr.Hockey oslaví 88.narozeniny a k tomuto výročí mu zazpívala celá hala v Detroitu.4x Vítěz Stanley Cupu, 6x  Hart Memorial Trophy, 6x  Art Ross Trophy a  1x Lester Patrick Trophy a mnoho dalšího. VŠE NEJLEPŠÍ RESPEKT!

Zveřejnil(a) České srdce=Hokejové srdce dne 29. březen 2016

Po zdravotní stránce na tom Gordie Howe není ideálně, v roce 2013 absolvoval operaci páteře, o rok později jej dvakrát postihla mrtvice, načež částečně ochrnul. Legendární Kanaďan i přesto před zápasem pozdravil hráče a trenéry v kabině a dost možná navodil vítěznou atmosféru. Petr Mrázek sice tentokrát nechytal, ale i tak Detroit zvítězil 3:2.

[blog_program_info id=“6731304″]

Foto: foxsports com
(tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru