Tottenham Jiřího HOŠKA: Tottenham, anglický nároďák a televizní práva

A to ještě Roy Hodgson klidně mohl tottenhamskou osu týmu posílit na pravém kraji obrany Kylem Walkerem. Kouč Albionu zápasy Spurs často navštěvuje (takovou koncentraci anglických hráčů na trávníku nikde jinde nenajde) a otevřeně si pochvaluje transformaci klubu pod Mauriciem Pochettinem.

[blog_program_info id=“6680889″]

Další Bryan Robson na obzoru?

Gary Lineker tvrdí, že jména Kane a Alli musejí být automaticky první, která Hodgson na Euru ve Francii napíše jako první do základní sestavy. Nezaznamenal jsem, že by tenhle výrok někdo rozporoval…

Mimochodem, podle trenéra národního týmu by se z našeho náctiletého zázraku mohl stát druhý Bryan Robson. Ten se mi hodně líbil během MS 1982, což byl první velký turnaj, který jsem jako dítě vnímal.

Roy Hodgson už tuhle věc nejspíš řešit nebude, ale od příští sezóny se nejspíš počet rodilých Angličanů na soupiskách, potažmo v základních jedenáctkách týmů Premier League nejspíš dál sníží.

Harry Kane

Perverzní sumy

V platnost vstoupí nová smlouva o prodeji televizních práv, díky níž přiteče do pokladen klubů nejvyšší anglické soutěže (při započtení i zahraničních práv) přes 8 miliard liber. I týmy, které nedávno ještě evropští fandové marně hledali na mapě, si budou moct dovolit nalákat slovutné zahraniční hvězdy. Poněkud bizarní příchody Argentince Iturbeho do Bournemouthu nebo Švýcara Shaqiriho do Stoke jsou přesně z tohoto soudku…

Kdyby Spurs dokončili letošní ročník dejme tomu na 2. místě, vylepšilo by se klubové hospodaření o 144 milionů liber. Opravdu nejsem socialista, ale je to perverzní suma peněz.

Přečtěte si také: Tottenham Jiřího HOŠKA: Teď už nám zbyde jen ta liga…

Na Angličany s lupou

Třeba takový mnichovský Bayern bude mít příští rok z TV práv jen 74 milionů eur, tedy méně než ten nejhorší celek Premier League. Pro manažery bundesligových klubů bude sotva myslitelné udržet všechny ty Hummelse, Gündogany a spol. v týmu, když jim někdo vysází na dřevo několik desítek milionů v britských.

Co se stane? Pokřiví to ceny na trhu a Angličany v Premier League budeme snad s výjimkou Tottenhamu a Evertonu hledat s lupou. Takoví reprezentanti Albionu do 21 let budou hrát místo 2. možná až 3. ligu.

Hugo Lloris

Když se na to podívám sobecky, měl bych asi mít radost. Když navíc dostaneme na White Hart Lane znovu Ligu mistrů, naděje na udržení miláčka Huga Llorise v Tottenhamu právě díky dodatečné finanční injekci dál stoupnou. Jistě, v našem případě spolyká podstatnou část příjmů projekt nového stadionu. Pár „melounů“ by snad v rozpočtu zbýt mohlo, aby Hugo nebral 90 000 liber týdně, ale třeba takových 130, 140. Zasloužil by si to…

Foto: Reuters
Jiří Hošek Autor článku
Jiří Hošek
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru