Pětkrát goodbye! Se kterými hráči se Arsenal musí v létě rozloučit?

Tomáš Rosický

Nedá se nic dělat, je načase si to s těžkým srdcem přiznat. „Rosa“ již zkrátka není pro Arsenal přínosem. Pětatřicetiletý záložník je častěji zraněný než zdravý a letos za Arsenal bohužel odehrál pouze jediný zápas.

[fve]https://youtu.be/TR8Tuehwy6g[/fve]

Ačkoliv je mezi fanoušky velmi oblíbený, další táhlé zranění naznačuje, že jeho čas se naplnil. Arsenal, jemuž se rok co rok nedaří naplňovat ambice, není týmem, který by mu dal čas v klidu ukončit kariéru. Pokud se dá do pořádku a bude chtít s fotbalem pokračovat, měl by sám zvážit nové působiště.

Theo Walcott

Ačkoliv v létě podepsal dlouhodobou smlouvu, nemá na Emirates Stadium zrovna na růžích ustláno. Od mladého dravce jako on se očekává více než 8 branek v 36 zápasech napříč soutěžemi, a navíc jeho forma v roce 2016 nabrala spíše sestupnou tendenci.

theo walcott

Přednost v sestavě před ním mají Alex Iwobi a Joel Campbell a po uzdravení Dannyho Welbecka a gólové potenci Oliviera Girouda není pravděpodobné, že by se Walcott mohl chytit jako hrotový útočník. Zájemců o talentovaného křídelníka by rozhodně nebylo málo a vysoká přestupová částka může k jeho prodeji motivovat i Wengera.

Mikel Arteta

Zkušený záložník se v průběhu letošní sezony zranil již dvakrát a 13 odehraných zápasů z něj ani nemůže dělat dobrého kapitána týmu. Potíže s lýtkovým svalem jej pronásledují již dva roky. Navíc mu na konci sezony končí smlouva.

arteta

Její prodloužení by se nemuselo setkat s pochopením, vydržování hvězdné marodky je přeci jen trochu ztrátové. Artetu by Arsenal mohl využít v nové pozici, mluví se o tom, že mu bude nabídnuta pozice ve Wengerově realizačním týmu.

Mathieu Flamini

V létě 2013 se zadarmo vrátil do Arsenalu z AC Milán jako záplata do zálohy, která hlásila stav nouze. O 3 roky později nastupuje v základní sestavě na Nou Campu. Naneštěstí pro obě strany to však nenaznačuje Flaminiho rapidní zlepšení jako spíš konstantně tristní situaci zálohy Gunners.

Ačkoliv jeho druhé působení v Arsenalu začalo slibně, jeho výkony postupně upadaly. Jeho smlouva má vypršet v lednu a vzhledem k tomu, že v zimě přišel do Londýna Mohamed Elneny, není pravděpodobné, že by v týmu pokračoval.

Stále to sice má v noze a takhle skóroval proti rivalovi z Tottenhamu

…v očích fanoušků Arsenalu však rozhodně oblíbencem není…

https://twitter.com/_EOW_/status/702542191026163713

Wojciech Szczesny

Polský brankář tráví sezonu na hostování v AS Řím, kam odcestoval s cílem přesvědčit Wengera, že by po návratu měl chytat právě on.

Wojciech Szczesny

Nevypadá to ale, že by potřeboval Petr Čech v Arsenalu nahradit. David Ospina se v případě jeho zranění ukázal jako schopný náhradník a Szczesnému v Londýně pšenka nejspíš už nepokvete.

[blog_poll_start][poll id=“145″][blog_poll_end]

Foto: Reuters, goal.com
(tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru