Poslední prověrka před Eurem je tady! V jaké sestavě vletí Češi na Skoty?

Konec experimentům! Trenér fotbalové reprezentace Pavel Vrba by rád v nadcházejících přípravných zápasech vsadil na jistou kartu.

„Jsou to poslední dva zápasy před samotnou nominací na ME. Tři čtyři hráči mají zdravotní problémy a dostanou příležitost i další hráči, kteří třeba v nominaci ještě nebyli. Nějaká zkouška to bude, ale určitě to nebude jako se Srbskem a Polskem, že by nastoupily dvě jiné jedenáctky,“ řekl trenér národního týmu Pavel Vrba na tiskovce.

[blog_program_info id=“6657721″]

Tomáš Rosický a Petr Čech jsou zranění, stejně jako záložníci Jaroslav Plašil a David Pavelka. Šanci zazářit dostane i pár nováčků.

V základní sestavě jsou Martin Frýdek a brankář Tomáš Koubek. 

Poprvé by se mohli představit i Jakub Brabec, Lukáš Mareček, Jakub Rada a další brankář Aleš Hruška.

Myslím, že ti nováčci, kteří přišli teď na jaře, hrají velmi dobře. Sám jsem zvědavý, jak si poradí v reprezentaci a jak to zvládnou.

Pavel Vrba

Opravdovou výzvou pro Pavla Vrbu by bylo před domácím publikem neinkasovat. Alespoň jeden gól reprezentace obdržela ve všech sedmnácti utkáních pod jeho vedením.

My chceme udržet čisté konto v každém zápase. Bohužel se nám to nedaří, naštěstí v některých zápasech dáme víc gólů, než dostaneme,“ prohlásil s úsměvem Vrba.

Skotsko se ve velmi náročné skupině na Euro nekvalifikovalo a momentálně tvoří nový tým pro kvalifikaci na mistrovství světa.

Po Skotech čeká českou reprezentaci úterní venkovní utkání se Švédskem. Poté je na řadě soustředění týmu v rakouském Seefeldu.

Utkání můžete sledovat prostřednictvím O2 TV na stanici ČT Sport!

[blog_program_info id=“6657721″]

[blog_program_info id=“6707806″]

Foto: Reuters
(kl)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru