PALIČKOVY trenérské postřehy: Sebevědomá Sparta hraje vynikající fotbal. V postup přes Villarreal ale nevěřím

Sparťanská sehranost Slavii chyběla

Sparta hraje v současnosti vynikající fotbal a má i výsledky. Je vidět, že se v jejím kádru zvýšila konkurence, a hráči tak musí ze sebe v každém utkání vydat všechno, jinak by ztratili místo v sestavě. Tohle se Spartě povedlo, podobně to funguje ve vyspělých zahraničních ligách.

Sparta FB

U Sparty jde vidět sehranost, což šlo poznat hlavně při srovnání se Slavií. Někteří si mysleli, že když Slavia koupí hráče, tak to bude hned fungovat.

Jenže Sparta je v tomto mnohem dál. Jde na ní vidět sebevědomí a týmová síla. Síla porazit soupeře.

Z toho, jak se hráči chovají, jak se dokáží společně radovat při vstřelených gólech, je vidět, že tam panuje dobrá atmosféra. To jde často jedno s druhým, když je atmosféra, jsou i výsledky.

[blog_program_info id=“6652137″]

Sparta je zaslouženě tam, kde je. Ve čtvrtfinále Evropské ligy a v domácí soutěži šlape na paty Plzni. Trenér Ščasný si pohlídal to, aby hráči neusnuli na vavřínech.

Slabina při obranných standardkách

Sparta si věří. Ví, že když nastane situace, kdy v zápase prohrává, je schopna to zvládnout.

Vidím u nich ale i malou slabinu, a to obranné standardní situace. V utkání se Slavií obdrželi branku po rohovém kopu a stalo se jim to i v domácím souboji s Laziem.

škoda

Vidím tam nedostatek v kombinovaném způsobu bránění rohových kopů, kdy mají velký problém na první tyči.

Při zahrávání soupeře z pravé strany pravou nohou, jsou 2 hráči, kteří brání pozičně (se Slavií to byl Costa a Šural) a jejichž výchozí postavení je hodně blízko branky. A faleš míče pak směřuje až ke značce pokutového kopu, a oni jsou tím pádem mimo hru.

Soupeř z nejkvalitnější soutěže Evropy

Villarreal patří mezi nejlepší týmy španělské ligy, což je navíc nejkvalitnější soutěž v Evropě. To samo vypovídá o tom, kdo je v utkání favoritem. Pro Spartu to bude těžká práce, španělské kluby a španělskou reprezentaci považuji za nejtěžší možné soupeře pro české týmy.

Proto říkám, je smůla, že Španěly máme ve skupině i na červnovém EURU.

Sparta ale nemá co ztratit, i když nevěřím, že by se jí postup mohl podařit. Sám jsem ale zvědavý, formu má.

sparta

Plzeň s Villarrealem hrála 0:1 venku a 3:3 doma, ale to byla jiná situace. Dá se říct, že v zápase v Plzni už o nic nešlo. Nakonec, Villarreal je taky ve formě, o víkendu remizoval s Barcelonou a bylo to rovnocenné utkání.

[blog_program_info id=“6652137″]

Foto: Reuters, Facebook AC Sparta Praha, SK Slavia Praha
O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru