United Dana HAJNÉHO: Potupa vs. Euforie? 1:1. A teď nepokazit konec, pánové!

[blog_program_info id=“6642638″]

Jenže nikdy netušíte, zda po ní skončíte zavřený pod víkem kanálu či na mejdanu plném šampaňského. Ale když bych to měl shrnout, řeknu jen: Bože, díky za tu ušmudlanou výhru na CITY!

manchester united city marcus rashford

„Nemám problém sám sebe hodnotit, ale nyní vám o své budoucnosti nic neřeknu. Poslední tři měsíce jsem už tolikrát v médiích slyšel, že budu odvolaný, ale pořád bojuji na třech frontách. Kdyby se mi povedlo skončit s United v Top 4, vyhrát domácí pohár a Evropskou ligu, tak je podle mě sezona zachráněna,“ říkal ještě před soubojem s Liverpoolem v Evropské lize nizozemský kouč.

Ty fronty už jsou bohužel jen dvě. Dvojzápas s Liverpoolem v Evropské lize rozhodl první duel na Anfield Road. Už když jsem před utkáním viděl statistku LVG proti Liverpoolu, kterou každý mohutně vyzdvihoval, tušil jsem nepříjemnosti. Všechny vzájemné souboje do té doby vyhrál. A víte, jak to v takových chvílích bývá. Ano, stane se přesně to, že prohraje.

Zasloužili jsme si to, mohli jsme dostat klidně bůra. Zase nás podržel magický David de Gea. Ještě před odvetou jsem věřil v obrat. Věděl jsem, že to můžeme dokázat. Ale Liverpoool a Jürgen Klopp to sehráli zkušeně. Remíza 1:1 a pá pá triumfe v Evropské lize.

coutinho

Samozřejmě, byl by to jen slabý obklad na další matnou sezonu, ale vypadnout s Liverpoolem? To nikdo v rudém sakra nechce! Ale pryč od tohoto tématu, nechci si sypat sůl do nedávno ještě velmi bolestivé rány.

Nádherná a dokonalá neděle

Přišla neděle a já si říkal: „Jestli prohraje i derby se City, odmítám koukat na zbytek utkání téhle mizerné sezony!“ Určitě mě slyšel, protože když už se zdá, že si Louis Van Gaal kupuje letenku pryč z Manchesteru, nějakým zázrakem se stane, že mu jí nechtějí prodat.

Přiznám se, že je pro mě zápas s městským rivalem to nejvíc. Ani Liverpool, ani Arsenal, ale City. Porazit „bleděmodráky“ je jeden z nejslastnějších pocitů v životě. V případě prohry ztrácím puls i životní energii.

Ale neděle byla nádherná, úchvatná, dokonalá. Dobře, dobře. Jedna nula po tom, co jsme celý druhý poločas bránili, ale koho to zajímá. Tohle totiž nebyly tři body, ale regulérních šest. Ztrácíme bod na to vysněné čtvrté místo zajišťující Ligu mistrů. A to se počítá! Koncovka totiž bude zajímavá, dramatická, nervydrásající.

Obrovský talent Rashford

A i když asi fanoušci United čekali lepší fotbalový rok, najdou se i pozitiva. Tím, že náš slovutný manažer prodal před sezonou téměř všechny útočníky, našli jsme Rashforda.

marcus rashford

Kluka, který je produktem Manchesteru od palce na noze až po poslední vlas. Dává góly a vypadá jako obrovský talent.

Tak teď ho jen nezkazit. Protože ne Louis Van Gaal, ale třeba tenhle skromný chlapec může zachránit celý Manchester United.

[blog_program_info id=“6642638″]

Foto: Reuters
Daniel Hajný Autor článku
Daniel Hajný
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru