Nastavený čas Milana ŠTĚRBY: Kouzlo standardních situací. Proč si slávisté musejí drbat hlavu?

[blog_program_info id=“6622326″]

Žádný trenér nemá rád, když jeho tým inkasuje po takovém způsobu rozehrávky. Proč? Protože bránící mužstvo má vždycky určitou výhodu, navíc se každý tým dlouhodobě věnuje jejich nácviku během tréninků. A tak se není čemu divit, že byl Dušan Uhrin po utkání pořádně naštvaný.

Jeho tým ztratil derby vinou dvou inkasovaných gólů nejprve po dlouhém autu a následně po rozehrávce rohového kopu.

 

Šťastný gól Slavie

Od šesté minuty ale musel být rozezlený na svůj tým kouč Sparty Zdeněk Ščasný. Jeho tým inkasoval z kopaček Milana Škody po rohovém kopu. Přitom to byla poměrně nevydařená rozehrávka Slavie na přední tyč, se kterou nemohl Lukáš Železník udělat nic než tečovat míč za sebe navíc směrem od brány.

Mezi malým vápnem a penaltou se objevil Milan Škoda, který o něco rychleji zareagoval na změnu směru letu míče a byl u něj o krok dřív než stoper Sparty Jakub Brabec. Tenhle slávistický gól spadá do kategorie šťastných.

škoda

Uhrinova frustrace

V druhém poločasu se ale situace otočila. Dlouhý aut Martina Frýdka podskočili hned dva slávisté (Tomáš Souček a Martin Latka), a tak se v náběhu dostal k prudké hlavičce David Lafata. Napoprvé s přispěním Berkovce trefil tyč, ale následně míč úspěšně dorazil do sítě.

Jako hlavního viníka celé situace lze označit špatnou komunikaci a kapitána Slavie, který byl v lepší výchozí pozici, mohl hlavičkovat od brány, ale školácky podskočil relativně jednoduchý míč, který nebyl nejprudší.

Ještě větší frustraci pak musel Uhrin spolknout v 74. minutě, kdy jeho svěřenci nedohráli bránění rohového kopu. Šural se dostal k hlavičce, která prodloužila Dočkalův roh na zadní tyč, kde byl úplně sám sparťan Costa. Slávisté, kteří ho měli hlídat, zůstali nepochopitelně stát. Školácká chyba!

Zasloužené vítězství Sparty

Slavia byla herně velice pasivní, nedařila se jí mezihra a ztrácela řadu míčů. Nadstandardní byl pouze výkon Milana Škody, který se na hrotu pral poměrně úspěšně, ale z jeho vyhraných soubojů slávisté vinou špatného doplňování nevytěžili nic.

Spartě v druhém poločasu pomohlo změněné rozestavení (z 5-4-1 na 4-1-4-1), které opět zvýšilo tlak na defenzívu soupeře. Nicméně i přes zaslouženou prohru si musejí slávisté drbat hlavy. Ve fotbale jsou pojmy zasloužený/nezasloužený velmi relativní a nakonec to byly právě standardní situace, které Slavii stály nezasloužené vítězství nebo alespoň remízu.

[blog_program_info id=“6622326″]

Foto: Facebook SK Slavia Praha
Milan Štěrba Autor článku
Milan Štěrba
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru