Lafata, Hušbauer, CEFC. Kdo jsou vítězové a poražení nedělního pražského derby?

[blog_program_info id=“6631789″]

VÍTĚZOVÉ:

David Lafata

Sparťanský forvard byl v posledních týdnech zastíněn mladíkem Lukášem Julišem, který střílel důležité góly v Synot lize i v Evropské lize (podepsal se pod vyřazením Krasnodaru).

Pokud Lafata nastoupil v základní sestavě, zhruba po hodině byl v několika případech střídán. Derby ale vrátilo sparťanského kapitána zpět na koně. Ačkoliv ho v 78. minutě nahradil právě Juliš, bylo to již za rozhodnutého stavu. David Lafata vrátil Spartu vyrovnávacím gólem do hry a všem ukázal, kdo je králem letenských útočníků.

Sparta FB

Ondřej Zahustel

Dříve neznámý mladoboleslavský záložník vyrostl od zimy ve Spartě ve spolehlivou oporu. Zdeněk Ščasný jej přetvořil v moderního krajního beka a Ondřej Zahustel ani minutu nechyběl na jaře v sestavě. Skvělé podzimní výkony mu vynesly přestup do Prahy a nominaci do reprezentace, kde si již v prvním zápase připsal branku.

Na první gól v dresu Sparty čekal trochu déle, ale mohl si jej o to více vychutnat – pojistka skóre zrovna v derby se Slavií se nezapomíná.

Zdeněk Ščasný

Sparťanský kouč sice největší trenérský úspěch kariéry zažil ve čtvrtek po vyřazení Lazia Řím a postupu do čtvrtfinále Evropské ligy, ale jen výhra v derby mohla potvrdit formu Ščasného svěřenců.

Jakákoliv ztráta by degradovala čtvrteční úspěch a ztráta na Plzeň by bývala narostla na více než 6 bodů. Sparťané však svůj nelehký úkol možná i díky trenérově poločasové motivaci zvládli a třígólovým obratem suverénně odpověděli na výhru Plzně v Liberci.

CEFC

Čínský investor s derby nesouvisí jen zdánlivě. Soudruzi z nejlidnatější země světa jistě nemohli mít v neděli večer radost, když hvězdy, do nichž nasypali hromady jüanů, nezáří a prohrají nesledovanější zápas roku. Proto se však rozhodli do Slavie investovat ještě více a po derby je tato investiční skupina jediným, koho lze z Vršovic považovat za vítěze.

Vyřešení situace ohledně stadionu v Edenu je jednou ze slávistických priorit a místopředseda dozorčí rady Slavie na Twitteru zveřejnil toto:

PORAŽENÍ:

Milan Škoda

Slávistický klenot na jaře trpěl výpadkem formy. V důsledku toho Škoda vypadl z reprezentace a Pavel Vrba v nadsázce prohlásil, že ho dodatečně povolá, pokud v derby vstřelí hattrick. Našlápnuto k tomu měl slušně, když již v šesté minutě otevřel skóre, ale nic víc Slavia nepředvedla a místo Škody byli dodatečně povoláni tři sparťané…

Skvělá forma Sparty do reprezentace posunula trio Mareček, Brabec, Frýdek! Všichni se ještě dnes sejdou s týmem na srazu před Skotskem!

Zveřejnil(a) Česká fotbalová reprezentace dne 21. březen 2016

Josef Hušbauer

Humor letenských fans bude směřovat asi nejvíce právě na něj. Někdejší nejlepší střelec ligy a opora Sparty si před rokem vystřílel angažmá v Itálii, ale v Cagliari se neprosadil a po půlroce na Sicílii se vrátil do Sparty. Na podzim už si však nedokázal vybojovat ztracenou elitní pozici a další přestup byl jen logickým vyústěním Hušbauerova trápení. V čem však letenští logiku nikdy nespatří, bude cílová destinace.

josef husbauer

Dříve milovaný Pepík prchl do nenáviděné Slavie, kde se stal jedním z pilířů obměněného týmu. Po derby však každý sparťan může s úsměvem posoudit, zda Hušbauer zvolil dobře.

Mario Holek

V posledních sezonách vyrostl v dirigenta sparťanské obrany a místo v základu měl prakticky jisté – nepustil přes sebe do hry takové hráče jako Ericha Brabce, Zápotočného, Švejdíka, Ujfalušiho či Kováče.

Nenápadnou oporu týmu však čeká neplánovaná pauza, po 20 minutách odnesl úder loktem zlomeninou nosu a poroučel se ze hřiště. Očekávaná doba léčby zatím nebyla zveřejněna, tudíž není jisté, jestli bude Holek ve hře o nominaci na mistrovství Evropy.

Martin Frýdek

Agilní sparťanský štírek zaujal svou dravostí a po návratu do Sparty z Liberce se zařadil mezi důležité muže týmu. Piluje lajnu, připisuje si důležité asistence a ještě důležitější branky. Někdy je však agilní až příliš a takovou svou přemotivovanost ukázal i včera minutu po Costově gólovém obratu.

V derby si připsal pouze žlutou kartu, a jelikož je to jeho osmá v sezoně, bude Spartě chybět příští 2 zápasy.

[blog_program_info id=“6631789″]

Foto: Facebook AC Sparta Praha, SK Slavia Praha
(tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru