Rady sázkařského experta: Kdo si odnese tři body z manchesterského derby?

Newcastle – Sunderland:  0

Záchranářský duel uvidí Newcastle. Domácí celek je předposlední, k bodovému zisku „Strak“ (Leicester 0:1) nepomohla ani výměna na trenérském postu. Mužstva se ujal Rafa Benítez, který má zkušenosti hlavně s celky (Liverpool, Neapol, Real) ze špice tabulky než se záchranářskými pracemi.

benitez

Na druhou stranu, v Newcastlu není špatný kádr, zejména dopředu má k dispozici skvělé hráče (Mitrovič, Doumbia, Perez, Cisse, Saivet), mužstvo potřebuje jenom správně vyladit.

[blog_program_info id=“6622323″]

Sunderland je po sobotní výhře Norwiche až 18., v tabulce Premier League má pouze o bod navíc než Straky. Hosté v předešlých pěti kolech prohráli pouze jednou, zisk šesti bodů ale není nijak exkluzivní. Domácí prostředí ale sehraje tentokrát důležitou roli, stejně tak impuls v podání nového kouče.

Southampton – Liverpool: 0

Liverpool vyhrál třikrát v řadě a pod koučem Kloppem zažívá nejlepší období. Tým se zvedl výrazně v koncovce, během posledních čtyř zápasů nastřílel soupeřům hned třináct branek! V gólové sérii bude pokračovat i na půdě „Svatých“ a přes dobrou defenzivu domácích (30 branek) se minimálně jednou v koncovce prosadí. Německý trenér si je naopak dobře vědom rezerv v defenzivě, kde panuje malá konkurence, a bude potřeba v létě investovat do posil.

Southampton pod Koemanem střídá lepší a horší okamžiky, výhry střídají zápasy bez vítězství, v minulém kole na sebe každopádně upozornil dvěma góly Graziano-Pelle, domácí mají tak ve svém středu schopné zakončovatele. Fotbalisté Southamptonu rovněž nepostrádají motivaci, přeci jen by chtěli hostům alespoň částečně odčinit podzimní debakl (1:6).

Manchester City – Manchester United: 1

Manchesterské derby bude o víkendu velice zajímavé. Domácí celek totiž poztrácel v poslední době hodně bodů, čtvrtá příčka je tak v ohrožení. Vedle pátého West Hamu by se rádi do Ligy mistrů dostali i fotbalisté United (6.), kteří na svého městského rivala ztrácí čtyři body a v případě vítězství by získali hodně sebevědomí.

Manchester United Manchester City

Domácí celek má v nohách odvetu LM s Kyjevem, která mužstvu příliš sil nevzala. „Citizens“ jsou před svými příznivci nejlepším týmem Premier League, role papírového favorita je tak poměrně jasně daná.

[blog_program_info id=“6622325″]

United stále postrádají svého kapitána Rooneyho a tým střídá lepší a horší výsledky. Na cizích hřištích vyhráli jediný zápas z posledních šesti a příliš se nezlepší ani tentokrát.

Tottenham – Bournemouth: 1

Domácí celek vypadl z Evropské ligy, prioritu totiž jednoznačně dostala Premier League a možnost získat mistrovský titul. Proti nováčkovi z Bournemouthu se očekává povinné vítězství, nic na tom nemění ani skutečnost, že hosté nejsou ve špatné formě. Tottenham splnil povinnost i před týdnem, když bodoval naplno na půdě poslední Aston Villy, gólově se připomněl kanonýr Harry Kane, který má na svém kontě už devatenáct přesných zásahů.

Harry Kane

Právě elitní kanonýr by mohl být jazýčkem na miskách vah, hosté podobného ostrostřelce nemají, což je vidět i na počtu vstřelených branek. Ještě větší rozdíl je ale v defenzivě obou celků, obrana domácích je nejlepší v celé Premier League, tři body tak zůstanou v Londýně.

Foto: Reuters
Roman Kovařík Autor článku
Roman Kovařík
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru