Rady sázkařského experta: Arsenal vyjde bodově naprázdno. Leicester opět nezaváhá

Everton – Arsenal: 1

Arsenal nevyhrál od půlky února a naděje na úspěšnou sezónu jsou pryč. Titul zůstává v oblasti teorie, při současné formě/neformě by se londýnský klub měl začít obávat spíš o účast v příštím ročníku Ligy mistrů. Arsenal minulý víkend vypadl z FA Cupu (Watford 1:2), v týdnu ukončil působení v Lize mistrů. Morálka mužstva tak není optimální, kouč Wenger už tradičně postrádá řadu hráčů v čele s Čechem.

[blog_program_info id=“6613132″]

Okének v obraně hostujícího celku dokáže domácí tým využít, Everton letos patří k nejofenzivnějším klubům v celé Premier League. Liverpoolský celek je odpočatý, před týdnem si navíc zvedl sebevědomí, když v FA Cupu vyřadil Chelsea (2:0).

wenger

Crystal Palace – Leicester: 2

Hra Leicesteru není v posledních měsících už zdaleka tak zábavná jako v první polovině Premier League, ale je to celkem logické. Soupeři mají vedoucí tým tabulky už přečtený, hosté se navíc nehoní za góly, ale hrají na výsledek, který by jim zajistil titul. O tom se už musí nahlas hovořit, „Lišky“ totiž vedou ligu o pět bodů, jediným pronásledovatelem zůstal Tottenham. Leicester vyhrál z posledních čtyř utkání třikrát v poměru (1:0) a podobně dietní výsledek lze očekávat i tentokrát.

[blog_program_info id=“6613133″]

Crystal Palace prohrálo doma posledních pět utkání v řadě, celkově na výhru čeká tým už více než deset utkání. Na sestupové příčky má londýnský klub ale stále osm bodů k dobru, a tak je nic nevytrhne z jejich letargie ani tentokrát.

Chelsea – West Ham: 02

Londýnské derby je tentokrát mnohem důležitější pro hosty než pro Chelsea. Obhájce titulu vypadl v minulém týdnu z Ligy mistrů i FA Cupu, v Premier League to na nejlepší čtyřku příliš nevypadá. Naopak hosté můžou o milionářské soutěži poměrně reálně snít, v tabulce jsou pátí, mají o devět bodů více než jejich soupeř a na čtvrtou příčku ztrácí jedno vítězství.

West Ham letos při konfrontaci s věhlasnějšími celky nepropadl, naopak dokázal sbírat body. V říjnu dokonce Chelsea porazil (2:1), hrálo se ale v obráceném gardu. Nicméně družina kouče Biliče nepostrádá kvalitu ani zkušenosti, řada hráčů (Carroll, Moses atd.) prošla top kluby. West Ham o víkendu domácí celek opět potrápí, na Stamford Bridge bude bodovat.

W.B.A. – Norwich: 1

Norwich v posledním kole překvapil domácí remízou s Manchesterem City (0:0), ale smír byl spíš otázkou nemohoucnosti soupeře než nějakého „supervýkonu“ „Kanárků“. Hosté jsou totiž v těžké krizi, na výhru čekají deset utkání, tým se mezitím propadl na sestupové příčky. Mužstvo se v posledních týdnech o něco zvedlo v defenzivě, přímo úměrně ale odešla koncovka.

West Bromwich naopak zažívá patrně nejlepší část sezóny, z posledních čtyř utkání získal deset bodů, v každém zápase se navíc dokázal prosadit v koncovce, což byl po většinu sezóny hlavní problém domácích.

Watford – Stoke: 0

Výsledky Watfordu mají v poslední době sestupnou tendenci. Pokles formy i nálady by snad mohla zastavit víkendová senzace v podobě vyřazení Arsenalu z FA Cupu (2:1), navíc na jeho půdě. Gólově se opět prosadil Ighalo, který patří mezi nejpříjemnější překvapení celé sezóny.

Deváté Stoke před týdnem prohrálo se Southamptonem a ukončilo tak sérii čtyř utkání bez porážky. Tým má s domácím celkem hodně podobného, solidní defenzivu degraduje slabší koncovka. To by se mělo do vzájemného utkání promítnout, vyrovnaný duel mnoho branek nepřinese, stropem budou dvě.

Swansea – Aston Villa: 1

Aston Villa prohrála pětkrát v řadě a její záchrana je už spíš v oblasti teorie. Mužstvu se nedaří v koncovce ani defenzivě, psychika týmu je nahlodaná. Žádné indicie pak nenahrávají možnosti zlepšení. Hosté jsou na cizích hřištích nejslabší z celé Premier League, v patnácti odehraných zápasech posbírali pouze šest bodů!

[blog_program_info id=“6613135″]

Swansea je v tabulce šestnáctá, na záchranu má k dobru osm bodů, vítězství nad posledním celkem tabulky by pak týmu dalo 70% jistotu setrvání v soutěži. Motivace velšského klubu je tak zřejmá, nic na tom nemění skutečnost, že se musí obejít bez zraněného kanonýra Ayewa.

Foto: Reuters
Roman Kovařík Autor článku
Roman Kovařík
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru