PILNÉHO domácí hřiště: Tresty české disciplinárky? K smíchu!

Když byl trenér Slavie Dušan Uhrin v Mladé Boleslavi vykázán za nemístné poznámky na tribunu a následně mu byl disciplinárkou na dva zápasy zakázán vstup na lavičku, mnozí fanoušci sešívaných propadali panice, jak to jejich tým bez kouče zvládne.

[blog_program_info id=“6622326″]

Jenže trest samotný je spíš výsměchem. Ukazuje se, že pokud chce být český fotbal opravdu profesionálním sportem, tak má stále co dohánět.

V pátečním utkání v Edenu sice Dušan Uhrin usedl do hlediště, ale asi jen metr od slávistické střídačky.

uhrin FB slavia

Svého asistenta Petra Čuhela tak měl pěkně pod kontrolou a čile mohl předávat své poznatky na lavičku. Navíc Dušan Uhrin byl s týmem před zápasem i v poločase, takže jediným trestem bylo, že nemohl na pozápasový rozhovor pro televizi.

To je opravdu výsměch. V disciplinárním řádu je ale uvedeno, že trenér nesmí do vymezeného prostoru na hřišti. Má potom cenu takový trest udělovat?

Bez svého kouče přímo na lavičce bude Slavia i ve víkendovém derby na Spartě. Záleží tedy na tom, jak pohotoví byli slávističtí funkcionáři v předprodeji vstupenek. Pokud se jim zadařilo, tak je pravděpodobné, že se bude opakovat komedie ze zápasu se Zlínem a Dušan Uhrin bude mít zase všechno pevně ve své moci.

Jak to mají v Evropě?

Jaký rozdíl oproti „vyspělé“ Evropě! O tom se ostatně před nedávnem přesvědčil trenér Sparty Zdeněk Ščasný. Ten dostal podobný trest za kritiku sudích po utkání základní skupiny Evropské ligy v Tripolisu a při zápasech proti Schalke 04 byl rád, že ho vůbec pustili na stadion.

Ščasný Sparta

Tým musel v den zápasu opustit hned po příjezdu na stadion a jeho místo na tribuně museli schválit zástupci UEFA. Zakázaná byla jakákoliv přímá komunikace s asistenty, a to včetně telefonního kontaktu.

A co v Anglii?

Ještě hůře na tom byl nedávno v Premier League dnes už bývalý manažer Chelsea José Mourinho. Ve Stoke na stadion nesměl. Poslední pokyny mohl svým svěřencům dát maximálně cestou v autobuse a zápas sledovat jen v televizi v některém z útulných anglických pubů nebo v hotelovém pokoji. Všechny povinnosti byly tehdy na bedrech asistenta Steva Hollanda.

José Mourinho

Tak jako se Zdeňkem Ščasným nebo s José Mourinhem by mělo být s trenéry zacházeno i v českém fotbalovém rybníčku.

Otázkou je, zda má někdo vůli změnit tento bod disciplinárního řádu.

Ale co, fotbal má být zábava a podobné tresty jsou skutečně velmi komické…

[blog_program_info id=“6622326″]

Foto: Reuters, Facebook
O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru