Nastavený čas Milana ŠTĚRBY: O Váchově ruce a „věčné hysterii“

Bohužel v české společnosti to takhle nefunguje. A fotbalové prostředí není výjimkou.

Skoro každý kritický názor na adresu hráčů či trenérů provází téměř hysterická reakce z druhé strany, kterou navíc čas od času doprovází i osobní výpady na adresu člověka, který se dopustil vyjádření názoru, který patřičně nevoní.

I kdyby neexistoval prokazatelný záběr, který Váchu usvědčuje z hraní rukou v pokutovém území v utkání v Olomouci, o co by byl trenér Sparty Zdeněk Ščasný větší osobnost, kdyby se oprostil od osobních výpadů na adresu mého kolegy Roberta Henna? Ten se v přímém přenosu pouze „dopustil“ vyjádření svého názoru.

Přečtěte si také: Váchovi prošla „boží ruka“, pak přihrál na „gól z půlky“. Jak pomohl Spartě k vítězství?

Nikdo přitom Sparťanům nebere jejich verzi. Dokonce jsem schopen pochopit a uznat, že skutečně situace před Bičíkovou brankou nebyla přehledná ani pro samotné aktéry a že ani rozhodčí nemohl danou situaci dobře vidět.

Já jsem komentoval přímý přenos, byl jsem přímo na stadionu a podezřelých okolností jsem si všiml asi až při třetím opakovaném záběru (v pokutovém území se totiž najednou odehrálo hned několik věcí).

[blog_program_info id=“6555044″]

Je velká škoda, že v Česku neexistuje nějaký fotbalový diskuzní pořad, který by zhodnotil odehrané kolo. Tento týden by do něj mohl být například pozván Zdeněk Ščasný (musel by samozřejmě přijít) a mohl by při pohledu na opakované detailní záběry inkriminovaný okamžik rozebrat a prodiskutovat.

Nejde o život. Fotbal je pouhá zábava. Každý má právo na svůj názor i na omyl a ostatně i tyhle kontroverzní momenty jsou kořením fotbalu. Není přece problém svůj názor hájit, vysvětlit důvody jeho hájení a podrobit profesionální kritice názor ostatních. Anebo třeba i uznat, že jsem se v dané situaci spletl nebo unáhlil.

[blog_poll_start][poll id=“128″][blog_poll_end]

Milan Štěrba Autor článku
Milan Štěrba
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru