Tak určitě Ondřeje NOVOTNÉHO: Poslední dobrodružství na světě!

Mount Everest již zdolaly stovky či tisíce lidí, ale závod, na který se připravuji, zatím dokončilo jen 71 vyvolených. Je to možná poslední skutečné dobrodružství, které se dá na Zemi zažít…

Když slyšíte tento výrok z úst muže, českého jachtaře, který má skutečně onu pověstnou, větrem ošlehanou tvář, tak vás tak nějak příjemně zamrazí. A ať už se vám to líbí nebo ne, najednou si sami sebe představíte ve vlnách oceánů a v hlavě začnete myslet na všechna ta dobrodružství, která jste chtěli jako kluk zažít. Bohužel ve většině z nás se tyhle sny postupně rozplynuly.

[blog_program_info id=“6545757″]

Ne tak v Milanu Koláčkovi. Tenhle kluk (budu mu tak říkat, protože tvrdohlavost, se kterou si jde za svým, je vyloženě klukovská vlastnost) odmítá zažité představy o tom, jak by měl vypadat svět slavných jachtařů.

kolacek 1

Vklínil se mezi nejlepší jachtařský národ světa, postavil si vlastní loď, plní si jeden sen za druhým a odmítá přestat snít.

K jachtingu jej přivedl otec v deseti letech. Od té doby je pro něj napnutá plachta v zuřícím větru na jeho lodi větším magnetem než cokoliv jiného, co modrá planeta nabízí.

Je jediným Čechem, který kdy byl mistrem Francie v sólových závodech, a to mluvíme o zemi, která dala světu 9 z 10 nejlepších jachtařů.

[blog_program_info id=“6545757″]

Neustále posouvá limity možného a dlouhodobě se chystá na nejdelší a nejopuštěnější plavbu svého života v závodě, který se koná jednou za 4 roky a z řádově dvaceti krásných šílenců na startu jej dojíždí slabá polovina.

Tím největším snem a dobrodružstvím je pro něj zkrátka závod…

Ale to už vám vlastně nechci říct. Tajemství k dobrodružství patří, a jestli máte zájem se stát jedním z klubu vyvolených a sledovat dobrodružství kluka Milana Koláčka, tak se podívejte na další díl talkshow O2 Sport Tak určitě.

[blog_program_info id=“6545757″]

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru