Sázkařský expert: Norwich se potopí zase o kousek níž, Leicester si dojde pro body

Norwich – Manchester City: 2 (O2 Sport, sobota 13.40)

[blog_program_info id=“6545754″]

Manchester je na cizích hřištích až devátým nejlepším týmem v soutěži. Bilance 5-4-4 je velmi průměrná, také proto letos tým nejspíš nebude bojovat o titul, ale jen o účast mezi nejlepší čtyřkou. Družina dosluhujícího kouče Pellegriniho by si o víkendu ale přeci jen mohla statistiky na cizích hřištích o něco vylepšit. Domácí celek je totiž v těžké krizi, a pokud výsledkový pokles nezastaví, zamíří do druhé ligy.

Norwich v zimě mohutně posiloval, ale spíš na kvantitu než kvalitu. Navíc se podle všeho narušily vazby, které alespoň částečně fungovaly. Prakticky od začátku ledna tým nevyhrál, v posledních devíti zápasech Premier League si připsal jen bod. Domácím „Kanárkům“ nefunguje obrana a stěží zastaví jednoho z nejlepších útočníku v soutěži Sergia Agüera. Argentinec letos nastřílel už 16 branek, pokud by náhodou vyšel naprázdno, zastoupí jej Touré, Bony, Sterling nebo někdo jiný. City v sobotu zvítězí.

man city aguero

 

Bournemouth – Swansea: 0

Domácí celek si zvedl sebevědomí, když získal v posledních dvou kolech (Southampton 2:0, Newcastle 3:1) plný počet bodů. Naprosto stejně si vedla i Swansea. Oba kluby se tak významně vzdálily sestupovým příčkám. O záchranu ale musí bojovat i nadále a hodit se bude každý bod.

Zápasy Swansea bývají gólově poměrně dietní, hostující celek má totiž potíže v koncovce. Velšský klub je dokonce pod hranicí jedné vstřelené branky na zápas. Duely nováčka z Bournemouthu jsou o něco záživnější, týmu však chybí při zranění Caluma Wilsona nějaký standardní kanonýr. Mnoho branek tak ve vzájemném utkání patrně nepadne. Kromě „underu“ může být alternativou i remíza, s dělbou bodů by panovala dílčí spokojenost v obou táborech. Smírem skončilo i poslední vzájemné měření sil.

Stoke – Southampton: 0 (O2 Sport, sobota 15.55)

[blog_program_info id=“6622318″]

Souboj sousedů v tabulce by měl být vyrovnanou záležitostí, oba celky dělí v Premier League pouze dva body, v případě výhry hostů si umístění vymění. Ve středu tabulky ale mohou hrát celkem v klidu, poháry ani záchrana týmům s největší pravděpodobností nehrozí. Pro Stoke hovoří mimo jiné výhoda domácího prostředí, na druhou stranu tým má záporné skóre, což do jisté míry výsledky mužstva degraduje.

Southampton je na tom ve stejném ukazateli o něco lépe, aktuálně nastřílel o sedm branek více, než inkasoval. Hosty ale trápí jiná věc, a tou je forma. Po sérii výher přichází šňůra zápasů bez vítězství. Plný počet bodů nezískali „Svatí“ už třikrát po sobě. Stoke v koncovce rovněž nezáří, remíza nemusí být špatnou volbou.

Shaqiri Arnautovic Stoke City

Aston Villa – Tottenham: 2 (O2 Sport, neděle 16.55)

[blog_program_info id=“6555045″]

Tottenham má v poslední době hodně nabitý program, také tento týden odehrál ve čtvrtek duel Evropské ligy v Dortmundu. Boj o titul má ale zcela jasnou prioritu, taková šance jako letos se naskytne „Kohoutům“ zhruba jednou za deset let.

Hosté tak přijedou do Birminghamu naprosto koncentrovaní a s patřičným sebevědomím. Přeci jen je domácí celek suverénně nejhorší v soutěži, čtyřikrát v řadě už nebodoval. Na vině je kombinace hodně slabé koncovky (22) a špatné defenzivy (55), zejména počet vstřelených branek je až potupný. Sám hostující kanonýr Kane jich má letos na svém kontě už 17, což je jen o pět méně než celý domácí tým dohromady.

Aston Villa je se sestupem navíc už trochu smířená, a proto v zimě nekoupila jedinou posilu. Současný kádr na záchranu nemá a s jedním z adeptů na titul opět prohraje.

Micah Richards ASton Villa

 Leicester – Newcastle: 1 (O2 Sport, pondělí 20.55)

[blog_program_info id=“6565055″]

„Lišky“ mají po minulém kole na čele Premier League náskok už pěti bodů, oba hlavní konkurenti Arsenal s Tottenhamem totiž ztratili, když se ve vzájemném duelu o body podělili. Zatímco domácí celek se může soustředit prakticky jen na ligu, jeho soupeři hrají stále ještě evropské poháry, což jim ubírá na síle i koncentraci.

Hráči Leicesteru se musí vyrovnat s tlakem, se kterým nemají příliš zkušenosti, zatím to ale celý tým včetně kouče Ranieriho zvládá na výbornou. K tomu mají domácí hodně dobrý los, i tentokrát mohou pomýšlet na plný bodový zisk.

Claudio Ranieri Riyad Mahrez

Na King Power Stadium přijede o záchranu bojující Newcastle, i když v jeho podání spíš platí trápící se. Hosté jsou předposlední, venku nebodovali šestkrát v řadě a defenziva patří k těm nejhorším v Premier League.

Domácí mají naopak ve svém středu stále nejlepšího kanonýra soutěže Vardyho (19 branek), jeho parťák Mahrez se v minulém kole zlepšil na patnáct přesných zásahů. Na tiket patří jednička, přestože Newcastle půjde do boje s novým trenérem Rafaelem Benítezem.

Foto: Reuters
Roman Kovařík Autor článku
Roman Kovařík
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru