Benítez se pokusí vzkřísit Newcastle! Nahradí McClarena. Co na to fanoušci?

Newcastle United nezažívá letos ideální sezonu. Během uplynulých 28 kol získal klub ze severovýchodu Anglie pouhých 24 bodů a nachází se na sestupové 19. pozici. A vedení čtyřnásobného mistra anglické ligy tak došla trpělivost – neúspěšný kouč Steve McClaren končí…

…přesto, že má od prosince stejnou bilanci jako Louis van Gaal z Manchesteru United.

https://twitter.com/BreatheSport/status/708238627336138752

Přesto fanoušci za McClarenem nijak nesmutní. Jeho největším přínosem je prý tohle monumentální video, ve kterém nabádá hráče, aby střídal pomaleji.

Nástupcem McClarena bude Rafael Benítez! Španělský trenér, který naposledy působil v Realu Madrid, se upsal Newcastlu na tři roky.

Pro Beníteze to na první pohled vypadá na výrazný kariérní pád – vždyť výčet jeho posledních štací budí ohromný respekt, kromě Realu působil v Neapoli, Chelsea, Interu Milán či Liverpoolu. S Newcastlem přitom může už od příštího roku hrát pouze druhou ligu!

„Za 18 měsíců může Benítez stihnout přesun z lavičky Realu Madrid až ke trénování mužstva v druhé anglické lize proti Burtonu Albion.“

Změna to bude výrazná, i co se týká dalších oblastí života. Srovnání Madridu a Newcastlu pro severoanglické město nevyznívá zrovna lichotivě.

Španěl se ale očividně nové štace nebojí. „Bude to obrovská výzva,“ nechal se slyšet.

A fanoušci jsou z toho u vytržení!

Volbě vedení Newcastlu se naopak podivuje legendární dánský brankář Peter Schmeichel, který by pro funkci raději zvolil Nigela Pearsona. 

[blog_poll_start][poll id=“123″][blog_poll_end]

Foto: Reuters
(jz)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru