PALIČKOVY trenérské postřehy: Slávisté zklamali sami sebe, jména a finance ještě nic neznamenají

[blog_program_info id=“6516209″]

Statisticky je dokázáno, že kdo dá první gól, většinou dotáhne utkání k vítězství. Zápas ale otočila SpartaJabloncem, JihlavaOlomoucí, Dukla s Baníkem a na Bohemce, která vedla nad Teplicemi, se v závěru zrodila remíza.

Penalta v Boleslavi se pískat dala

Zajímavým soubojem tabulkových sousedů byl zápas Slavie s Mladou Boleslaví – potvrdilo se známé pravidlo, že jména a finance ještě nic neznamenají. Rozhoduje se vždy na hřišti. Slávisté bez ohledu na nařízenou penaltu zklamali sami sebe a utkání nezvládli.

[fve]https://youtu.be/QxO_J7FreIU[/fve]

Penalta se dala pískat. Kontakt s patou protihráče opravdu způsobil pád, který Chramosta sice trochu zvýraznil, nic to ale nemění na tom, že faul tam byl a Chramosta nemohl zakončit.

Slávisté by se ale měli hlavně zamyslet nad tím, proč těch 70 minut v plném počtu nedokázali Mladé Boleslavi adekvátně vzdorovat a podařilo se jim to, až když prohrávali a bylo jich o jednoho méně.

uhrin

Je to další důkaz toho, že u sportovců rozhoduje hlava. Za nepříznivého stavu měli slávisté nejspíš pocit, že už nemají co ztratit, šli do rizika a Boleslav se uspokojila s tím, že padla červená karta a vstřelili branku. Hráči podvědomě poleví, hrají opatrně a na hřišti se to jasně ukázalo.

Přečtěte si taky: Kontroverzní penalta a nepříjemná prohra v Boleslavi. Slavii se evropské poháry vzdalují

Hráčské příběhy

Odehrálo se taky několik příběhů jednotlivců. Potočný v závěru skóroval na Bohemce a zajistil Teplicím remízu. Plzeňský Kovařík se krásně trefil ze standardky a Vácha v závěru nádherně rozhodl o výhře Sparty nad Jabloncem.

https://twitter.com/footballskiFR/status/706589356224458752

Pro Spartu to bylo těžké utkání, pro Jablonec musela být prohra 1:2 hodně krutá.

Sparta měla určitý kus štěstí, nutnost bodů byla extrémně důležitá, protože se tahá s Plzní o každý bod.

Plzeň měla rozpačitý první poločas, hráči v zadních řadách hráli laxně a lehkomyslně, Příbram je paradoxně mohla několikrát potrestat, ale nakonec utkání skončilo 4:0 pro domácí. Příbram se zařadila k týmům, které ještě nemají účast v příštím ročníku první ligy jistou.

Zápasy o šest bodů

Odehrály se také hned tři zápasy o tzv. 6 bodů. Nejsledovanější byl ten z konce tabulky – utkání Sigmy v Jihlavě. Bylo to náročné na psychiku a lépe se s tím vyrovnala Jihlava, která otočila vývoj utkání. Není to příjemné pro Sigmu a ani pro mě, protože jsem Olomoučan a v klubu jsem toho hodně prožil.

Další utkání o 6 bodů – Bohemians s Teplicemi. Klokani prodloužili sérii neporazitelnosti na 9 utkání, což svědčí o jejich dlouhodobé formě. Po podzimu byli považováni za ty, kterým hrozí sestup. Pro ně to už ale neplatí a myslím, že to potvrdí v dalších utkáních.

Všichni víme, že Baník je prvním sestupujícím, Příbram se Sigmou a Jihlavou tak budou bojovat, aby nedostali druhého černého Petra.

[blog_program_info id=“6555044″]

Foto: Facebook SK Slavia Praha
O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru