Tak určitě Ondřeje NOVOTNÉHO: Co přinese samostatná liga klubům i fanouškům? Odpoví Dušan Svoboda

[blog_program_info id=“6477308″]

Co je to LFA (Ligová fotbalová asociace), co přinese samostatná liga klubům, ale i fanouškům? Jakou má liga hodnotu, bude jen na placených kanálech a čeká nás revoluční změna hracího systému? Na tyto a další otázky odpovídá v dalším dílu mé talk show Dušan Svoboda.

novotny svoboda

Že vám to jméno moc neříká? Mělo by!

Předseda Pražského fotbalového svazu, 3. Místopředseda FAČR a zároveň místopředseda představenstva Sparty je totiž především zároveň předsedou Ligového výboru Ligové fotbalové asociace a je to především on, kdo nakonec všechny přesvědčil a ukecal, že model řízení profesionálních soutěží, který se používá v zahraničí, je třeba zavést i u nás.

S největší pravděpodobností je to muž, který bude samostatnou ligu vést a bude postupně zodpovědný i za shánění peněz na ni a její celkový chod.

ondřej novotný dušan svoboda

Je to mimo sportovního především boj mocenský a Dušan Svoboda, dokud není vše podepsáno a stvrzeno, nerad pouští informace. Dohody jsou evidentně křehké a nejtěžší protihráč Berbr je nevyzpytatelný soupeř, kterého není radno podcenit.

I proto byl tento rozhovor velmi těžký jak na přípravu (neboť pochopit, o co všechno vlastně v tomto „souboji“ jde a kdo do toho vstupuje, je pro běžného člověka na dlouhé studování), ale i na jeho samotné vedení, protože mnoho dveří, které jsem zkoušel pootevřít, musel či chtěl Dušan Svoboda okamžitě zpátky zavírat s tím, že ještě není čas se o tom bavit.

Budiž mu ke cti, že mě varoval již dopředu, že nebude mluvit tak, jak bych si asi představoval.

ondřej novotný dušan svoboda

Přesto se o fotbalovém prostředí a zákulisí a především o představách jednoho z mužů, kteří budou určovat směr fotbalu u nás, podařilo mnoho zajímavého dozvědět a jsem zvědav, jaké reakce to u fanoušků, ale i u odborné veřejnosti vyvolá.

[blog_program_info id=“6477308″]

Ondřej Novotný Autor článku
Ondřej Novotný
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru