Rady sázkařského experta: Remíza v londýnském derby a další průšvih Norwiche

Tottenham – Arsenal: 0 (živě O2 Sport)

Šlágr kola uvidí Londýn, střetnou se v něm dva adepti mistrovského titulu.

[blog_program_info id=“6477306″]

Mezi oběma celky navíc panuje obrovská rivalita, což utkání ještě umocní. Vzájemné duely bývají hodně vyrovnané, v konečném skóre byl už pětkrát maximálně jednobrankový rozdíl (1:1, 1:2, 2:1, 1:1, 0:1). Pro Kohouty hraje domácí prostředí a aktuálně lepší forma, hosté mají zase ve svém středu větší individuality, ale prostupnější obranu. Ta domácí je naopak stále nejlepší v celé Premier League.

Everton – West Ham: 1

Liverpoolský klub v úterý v pohodě přehrál Aston Villu na jejím hřišti (3:1) a Lukaku vytvořil klubový rekord. Za Everton letos vstřelil už 17 ligových branek, což se doposud žádnému střelci „Toffies“ v Premier League nepodařilo.

West Ham má v nohách mnohem náročnější duel s Tottenhamem, navíc své utkání sehrál o den později. Hosté letos hrají skvěle, ale v náročném programu rozhodují maličkosti a odpočinek by mohl být jednou z nich. Proti „Kladivářům“ navíc hovoří vzájemná bilance, West Ham neporazil soupeře z Liverpoolu už pětkrát v řadě.

Chelsea – Stoke: 1

Obhájce trofeje se pod koučem Hiddinkem výrazně zvedl, a i když to herně pořád není žádná sláva, výsledky se už dostavily. Chelsea poprvé od začátku sezony vyhrála tři utkání v řadě, celkem neprohrála 12 utkání. Tým, který byl ohrožen sestupem, se posunul až do středu tabulky a může hrát poměrně uvolněně.

Mužstvo trápí marodka v defenzivě (Zouma, Terry, Keennedy), ale Cahill s Ivanovičem si vedou na stoperu zkušeně. Chelsea potvrdí nárůst formy a na Stamford Bridge porazí i „Hrnčíře“.

Manchester City – Aston Villa: Handicap 0:2 – 1 (živě O2 Sport)

Manchester přivítá na svém hřišti suverénně poslední Aston Villu a mělo by tak jít o jednostrannou záležitost.

[blog_program_info id=“6477307″]

Fotbalisté „Citizens“ nastříleli před svými příznivci v domácím prostředí už 35 branek, to je o 13 více než jich má birminghamský klub za celý ročník. Defenziva Aston Villy je navíc hodně prostupná, což bude voda na mlýn hráčů jako Silva, Sterling a především Agüero. Zmíněné trio je nesmírně pohyblivé a složitě se brání každému soupeři.

Hosté v posledním utkání podlehli doma Evertonu (1:3) a občas působili doslova rezignovaně. Z Manchesteru si odvezou pořádný „náklep“.

Newcastle – Bournemouth: 02

Nováček soutěže si vede poměrně slušně a na záchranu má náskok osmi bodů, to by mohl do konce ročníku zvládnout a udržet se. Důležité bude pro Bournemouth zvládnout zápasy s týmy, které jsou pod ním.

Jedním z nich je právě Newcastle. Domácí mají nepochybně kvalitnější kádr, ale mužstvo nefunguje jako tým, je psychicky labilní a často se dopouští individuálních chyb. Hosté naopak bojují jeden za druhého příkladně, což jim přinese ovoce i tentokrát. Fotbalistům Bournemouthu se vyprazdňuje marodka, o víkendu v Newcastlu neprohrají.

Southampton – Sunderland: 1

Výsledky Southamptonu jsou v letošní sezoně trochu jako na houpačce, vítězné série střídají šňůry, kdy se týmu příliš nedaří. Aktuálně mají „svatí“ na svém kontě dvě porážky a neradi by přidali další. Na jejich trávník zavítá o záchranu bojující Sunderland, což znamená, že domácí musí přidat na důrazu. Fotbalová vyspělost je na jejich straně, v posledních duelech ale chyběla mužstvu větší agresivita.

Sunderland patří venku mezi nejhorší celky v Premier League, ve čtrnácti zápasech hned desetkrát nebodoval, zaknihoval osm bodů za dvě remízy a stejný počet výher.

Swansea – Norwich: 1

Forma Norwiche je jedním slovem mizerná a tým už se propadl na sestupové příčky. Nováček soutěže nevyhrál už osmkrát v řadě, venku dokonce prohrál pětkrát po sobě a na cizích hřištích patří k nejhorším v celé Premier League.

Swansea letos neprožívá rovněž optimální sezonu, po loňské jízdě je tým ohrožen sestupem, což se nečekalo. Tým se trápí střelecky, což je největší problém velšského klubu, obrana mužstva není zas tak špatná. Pokud se domácí proti prostupné defenzivě soupeře prosadí, s největší pravděpodobností zvítězí.

Watford – Leicester: 0 (živě O2 Sport)

Na Leicester dopadla tíha boje o titul, před týdnem ještě tým šťastně zvítězil, v úterý už duel s WBA (2:2) nezvládl, přestože byl výrazně lepší.

[blog_program_info id=“6477309″]

Těžká bitva čeká „Lišky“ i na Watfordu. Domácí jsou spíš obranným týmem, hosty tak čeká dobývání defenzivního valu. Na mužstvu navíc začíná být trochu patrná nervozita, všichni jsou si dobře vědomi, že šance vyhrát titul se pro tým objeví jednou za 50 let. Hosté mají problém udržet čisté konto, na plný bodový zisk to tak nevypadá.

Crystal Palace – Liverpool: 2 (živě Digi Sport)

Londýnský celek čeká na výhru už jedenáct utkání v řadě, a hodně těžké to bude mít i v nadcházejícím víkendu, na svém hřišti totiž přivítá Liverpool.

[blog_program_info id=“6483449″]

Hosté sice nejsou v bůhvíjaké formě, venku si ale nevedou pod Kloppem zcela špatně. V průměru vyhrají každé druhé utkání. Tým se zvedl v koncovce, jenom proti Aston Ville a Norwichi nastřílel celkem jedenáct branek. Mužstvo tak začíná pomalu vstřebávat ofenzivní rukopis kouče Kloppa, zatím ale funguje jen proti slabším soupeřům.

W.B.A. – Manchester United: oba dají gól – ANO (živě O2 Sport)

West Bromwich v posledních zápasech pookřál střelecky, ve třech duelech získal sedm bodů a vstřelil šest branek, koncovka přitom trápila domácí větší část probíhající sezony.

[blog_program_info id=“6486922″]

Gólově se probudil Rondon s Gardnerem, kteří tak doplňují Berahina. V domácím prostředí bude hrát Albion ofenzivně a mohl by se v koncovce alespoň jednou prosadit. Manchester oslavuje novou hvězdičku, kterou se při zranění Rooneyho stal mladík Rashford. United se začalo dařit v koncovce, v utkání se tak prosadí oba týmy.

Roman Kovařík Autor článku
Roman Kovařík
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru