HOŠEK vs. ŠÍDLO: přestřelka blogerů před North London derby. Kdo je víc nervózní?

[blog_program_info id=“6477306″]

HOŠEK: Tahle sezona je fakt bláznivá. Asi se s Jindřichem shodneme, že Gooners zabolí prohra se Swans víc, než Spurs porážka na Boleyn Ground. Absence Čecha s Koscielným se nám taky dost hodí do krámu, stejně jako atmosféra „Wenger ven“. Koukal jsem na Twitteru, že i správci účtu Arsenal News došla s Arsènem trpělivost… 

wenger

ŠÍDLO: Vůbec netuším, o čem můj vážený přítel Jiří hovoří. Celý den se zabývám kauzou Peroutka. Něco se hrálo?

HOŠEK: Vlastně máš pravdu, ani ne. Jen si Čechíno natáhl sval v jednom přátelském zápase s nějakými Velšany… Ale to je jedno, protože prý Ospina má plnou Wengerovu důvěru. A to je to hlavní! 

ŠÍDLO: Tak to jsem rád, že mi nic důležitého neuteklo. A v sobotu se hraje co? Myslel jsem, že se ragby hraje až o týden později. V sobotu v 1 jdu k mamince manželky na kachnu. Budeme si povídat o dětech a tchán bude vzpomínat, jak vozil po Praze Michaela Stipa. Pak asi půjdeme na procházku.

Přečtěte si taky: Arsenal Jindřicha ŠÍDLA: Na poslední týden radši zapomenout

Nálada Arsenalu je mizerná

HOŠEK: Trochu se bojím toho, že by zápas s Arsenalem mohl ukázat, jak ve skutečnosti chybí Vertonghen a jeho „special chemistry“ s Alderweireldem. Proti West Hamu bylo znát, že Kevin Wimmer, jakkoli předtím odehrál pár zápasů velmi dobře a bez chyb, rychlostně úplně není na výši. Přemýšlím (a když si budu trochu fandit, tak Pochettino taky), jestli nestáhnout Diera na stopera. Jenže kdo by pak bránil ve středu pole? Je nejisté, zda se uzdraví Dembélé, Mason nemá úplně formu a Bentaleb dlouho nehrál. V únoru 2015 byl ale v NLD (North London derby) výborný. Nenacentroval vlastně na tu Harryho rozhodující hlavičku?

ŠÍDLO: Upřímně, říkám to nerad, ale do zápasu na White Hart Lane nejdeme jako favoriti. Koscielny mimo, Čech mimo, Sánchez z formy, Giroud z formy, nálada mizerná. Takže nečekám žádnou slávu, bohužel. Nicméně, znáte to, jednou se to zlomit musí, včera jsem se náhodou na YouTube v rámci předzápasové přípravy dostal k videu „We won the league at Sh..e Hart Lane“. Není tak staré, Jiří si na to určitě vzpomene. To je moje naděje. Protože my jsme Arsenal.

[fve]https://youtu.be/J62mWB1Pg0o[/fve]

Přečtěte si taky: Tottenham Jiřího HOŠKA: Dort, přání a 3 body k narozeninám

 

HOŠEK: V podstatě souhlasím s Jindřichovým hodnocením. Myslím, že už dlouho nešli Spurs do NLD jako docela solidní favorit, a aspoň tady v Británii kurzy na naše vítězství po setinkách dál klesají. Jestliže oni jsou Arsenal, my jsme New Spurs. Už nejsme Spursy. Jsme Real Deal…

Až mě malinko zaskočilo, jaký obrovský význam se tady zápasu přičítá. Podle Paula Mersona (starej arsenalista si myslí, že by pro Gunners byla plichta úspěch) je to největší North London derby za posledních 25 let. Jermain Jenas tvrdí, že je to prý největší NLD vůbec. Podle mě se ale stejně ještě o ničem vlastně nerozhodne, ať to dopadne jakkoli.

Tottenham Eriksen Kane

Přiznám se, že jsem hrozně nervózní, a s největší pravděpodobností se nebudu na derby koukat, a vezmu rodiče a sestru na sobotní výlet do Windsoru. A jen sem tam zkontroluju skóre online. Asi tak každou minutu…

ŠÍDLO: Jiří, největší NLD všech dob se hrálo v onen den „We won the league…“ Ano, bylo to již v roce 2004, ale aspoň někteří žijící pamětníci titulu Arsenalu jsou ještě tu. Narozdíl od titulu Tottenhamu, že. No nic, z historie nevyžijeme, Souhlasím, že remíza je solidní úspěch, ale taky bych připomněl, že jsme už letos jednou na WHL (White Hart Lane) vyhráli a dva góly dal dokonce Flamini, což se nikdy jindy nikde jinde nestalo. Takže ano, nevylučuji, že mi zítra v půl 4 vypadne na celý zbytek víkendu internet a nebudu k zastižení, ale pořád mi něco říká, že se můžeme všichni divit.

HOŠEK: Já rovněž odmítám cokoli vyloučit, ale mám velkou radost z toho, že v táboře nepří…, ehm, soupeře vládne chaos a neklid. Páně Wengerovy výmluvy a mávání rukama za postranní čárou se mi moc líbí! Co kdyby vás od léta nakonec trénoval The Special One?

Mimochodem píská Michael Oliver, mladej akční sudí, co má hodně respektu u hráčů. Letos soudcoval Spurs třikrát (proti Crystal Palace, Chelsea a Evertonu) a Arsenal jen jednou. Mám pocit, že je jedním z těch sudích, co nepíská ani evidentní hraní rukou ve vápně, pokud si tedy někdo nepovolaný nehraje na brankáře…

[blog_program_info id=“6477306″]

Foto: Reuters, koláž O2 Sport
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru