PALIČKOVY trenérské postřehy: Plzeň není ve své kůži, Spartě pomáhá zvýšená konkurence

Plzeň není ve své kůži, to si myslím, že je jasně vidět. Lehkost chybí. Ale jde jim o titul a to, co se počítá, jsou body. A bodový plán se jim daří plnit.

plzen

Může to být do jisté míry i proto, že kádr se v Plzni trochu omladil a někteří hráči nemají s vypjatými zápasy na jaře, kdy jde už opravdu do tuhého, takové zkušenosti. Věřím ale, že se z toho brzy vymaní.

Dobrý výkon Olomouce

Diskutovaný zápas v Olomouci jsem viděl a chtěl bych podotknout, že při hodnocení výkonu Plzně je třeba vzít v úvahu i to, jak zahrála Sigma. Moc toho totiž soupeři nedovolila.

Domácí Plzeň skvěle napadali a nenechali ji rozvinout kombinační hru, ve které je silná. Přiznávám, že Olomoučtí mě překvapili. Sami sobě dokázali, že když dají do hry bojovnost a zaujetí, které jim v předchozích zápasech chybělo, můžou překvapit kohokoliv. I v deseti dokázali být pro Plzeň nebezpeční.

Lerch se špatně pohyboval

Je škoda, že se po velmi dobrém zápase zase mluví o rozhodčích. Bohužel to, co rozhodčí prováděli, si nic jiného nezaslouží. Nemyslím si, že by ale v zápase pomáhali Plzni. Kazili to na obě strany, nakonec Viktorce neuznali v první půli zřejmě regulérní gól.

Kritickou situaci s druhou žlutou pro Hálu jsem viděl tak, jako každý jiný. Chápu, že se z toho teď sudí snaží vybruslit, asi mu nic jiného nezbývá. Ale podle mě to bylo naprosto jasné.

Navíc si myslím, že rozhodčí Lerch měl problémy s fyzickou kondicí. Špatně se pohyboval, od situací byl daleko a možná i proto špatně rozhodoval.

Přečtěte si taky: PILNÉHO domácí hřiště: Píská ligu elita, nebo jelita?

Bylo dobře, že se na Dukle nehrálo

V tomto kole mě zaujal i odložený zápas na Dukle. Pro hráče asi nebylo úplně příjemné, že se celou dobu chystali na zápas, který se nakonec nehrál.

Dukla Praha Sparta sníh

Ale mnohem větší problém by to byl obráceně. Kdysi jsem něco podobného zažil jako trenér v Třinci. Chystali jsme se na zápas, ale soupeř dlouho nebyl k dispozici, protože měl zpoždění.

Dlouho se nevědělo, jestli se vůbec bude hrát, a to je problém. Rozcvička je určitý rituál, navíc je potřeba všechno správně načasovat.

Každopádně považuji rozhodnutí zápas odložit za správné. S fotbalem by to na sněhu nemělo nic společného, navíc by hrozilo riziko zranění.

Spartu posouvá zvýšená konkurence

Myslím si, že ani ještě více nahuštěný program nebude pro Spartu problém.

Má teď po zimních příchodech široký a kvalitní kádr, kde je veliká konkurence, takže trenér Ščasný si může dovolit rotaci v sestavě. Podle mě je do značné míry právě zvýšená konkurence ve Spartě příčinou jejího jarního zlepšení.

[blog_program_info id=“6486921″]

Foto: Facebook FC Viktoria Plzeň
O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru