Barcelonu s Tomášem Satoranským prověří Chimki. Doveze španělský tým z Moskvy výhru?

Chimki Moskva – FC Barcelona Lassa (17.55, živě O2 Sport)

Obě mužstva usilovně bojují o postup z nadstavbové části TOP 16, kdy o něco výhodnější pozici má zatím celek z katalánské metropole.

Ruská mašina z Chimki se po dobrém startu zadrhla a nyní si prochází herní krizí. V Eurolize má za sebou sérii tří porážek, po které následoval ihned pád mimo postupové příčky. Nyní je čas se zvednout a navíc oplatit Barceloně lednovou porážku, kdy basketbalisté Chimki prohráli v poměru 87:70.

[blog_program_info id=“6457515″]

Tým Tomáše Satoranského je ve větší pohodě, dvě poslední výhry vlily Barceloně novou krev do žil a do týmu se vrátil zkušený Joey Dorsey, jenž přišel z istanbulského Galatasaraye. Tento robustní center již v Barceloně působil, bylo to v sezoně 2013/2014.

„Dnes musíme vyhrát, protože si další ztrátu již nemůžeme dovolit. Hosté se teď dostávají do formy, navíc přišel Joey Dorsey, který týmu dodal potřebnou energii. Budeme se muset poprat především s jejich výškovou převahou,“ předpovídá litevský trenér Chimki Rimas Kurtinaitis.

[fve]https://youtu.be/PLINcWLgfF0[/fve]

Anadolu Efes Istanbul – Lokomotiv Kuban Krasnodar (20.40, živě O2 Sport)

I druhý večerní zápas nabídne pořádné drama, které je dokonce označováno jako utkání týdne. Případný úspěch Lokomotivu by totiž mohl výrazně promluvit do postupových šancí ostatních mužstev ve skupině E.

[blog_program_info id=“6457517″]

Domácí to budou mít hodně těžké, nedaří se jim. V Eurolize mají již pět proher a naposledy vyhráli před více než měsícem v Malaze. Teď přijede soupeř, který se naopak veze na úspěšné vlně a připisuje si výhru za výhrou.

Lodivod Anadolu Efes Dušan Ivković řekl k tomuto duelu následující: „Poprvé v TOP 16 máme zápas týdne v Istanbulu a tento duel si to rozhodně zaslouží. Lokomotiv Kuban předvádí velmi dobrý basketbal, daří se jim. Ovšem my budeme čerpat zkušenosti z utkání, kdy jsme prohráli v Krasnodaru košem z poslední sekundy. Nesmíme už chybovat, musíme být agresivní a kontrolovat jejich úspěšnou střelbu za tři body, pak můžeme uspět.“

[fve]https://youtu.be/WOu55FBc9E0[/fve]

Foto: Facebook FCB Basket
(ds)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru