Je lyžař Thovex šílenec, nebo génius? Skáče salta přes vrtulník i krade koně!

„Když je člověk volný, je to pro mě vášeň. Freeride nemá žádná pravidla a právě to je na něm to nejdůležitější.“

Z tohoto Thovexova skoku se vám zaručeně bude točit hlava. Kompletní je k vidění v dalším videu i s dalšími „skopičinami“!

A jaké další kousky Thovex ještě umí? Na lyžích do lanovky, mezi nohama cizí slečny, z tunelu saltem do tunelu, skrz vodu, úzký pruh sněhu, přes kameny, skrz auto, skokem přes silnici, přes lanovku, přes strom, nic netušícího lyžaře, lesem, po kamenech, dveřmi i oknem, pak krádež koně a regulérní jízda po louce, proměna lyžařských lyží ve vodní a sbohem a šáteček.

Nic není problém. Podívejte se, proč po něm policie údajně vyhlásila pátrání…

[fve]https://www.youtube.com/watch?v=R1NagZN2kjY&feature=youtu.be&app=desktop[/fve]

S lyžováním začal tenhle frajer, když mu byly 2 roky. Nyní je mu 33 a mnohými experty je Candide Thovex považován za nejlepšího freestyle lyžaře všech dob. Krom lyžování se věnuje také filmové tvorbě.

[fve]https://www.youtube.com/watch?v=6zx8ZHOuzHE[/fve]

„X Games vždy byly speciální událostí, protože náš sport nebyl na olympiádě. Nyní tam je a je to také skvělé, protože se konečně můžeme předvést i širšímu publiku.“

Thovex nedávno natočil film Few Words, v němž popsal své lyžařské začátky a poodhalil, proč se některých soutěží účastnil a jiných ne.

„Nikdy jsem neměl nějaký základní trénink nebo výcvik, celé je to o vlastní snaze a freestylu. A hlavně si ten sport musíte užívat.“

V roce 2007 však nic nevypadalo takhle růžově, po vážném zranění zad mu doktoři předpovídali, že už nikdy nebude moci skákat jako dřív. Po rok a půl dlouhé rekonvalescenci se však Thovex vrátil, namísto skoků začal jezdit freeride skiing.

Palec nahoru, Candide Thovex je opravdu mistrem svého oboru.

Ovšem starat se o jeho skluznice musí být pořádná šichta.

Foto: youtube.com
(tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru