Tottenham Jiřího HOŠKA: Dort, přání a 3 body k narozeninám

Vzhledem k tomu, že pondělí je ze své podstaty den spíš truchlivý, předsunuli jsme rodinnou oslavu už na neděli.

Dary, dárky, dárečky

Manželka mi připravila krásné překvapení v podobě fotografického průřezu 40 lety mého života, k čemuž přidala i úžasný tottenhamský dort. Milovanými Spurs se svým darem a přáním inspirovala i naše báječná dcera J. Čekal jsem s určitým neklidem, čím mě „obdarují“ Pochettinovi hoši. Sice to poněkud zbytečně dramatizovali, ale se 3 body proti Swansea jsou nakonec „pod střechou“!

Tottenham tottenham 2

Fabiańského kouzlo

„Už před zápasem jsem si myslel, že letos Tottenham má na to získat titul. Po utkání si to myslím ještě mnohem víc,“ utrousil asistent trenéra Swans Alan Curtis, podle něhož jsme na jeho tým prostě byli příliš dobří. Zase se ukázalo, že i když některé opory zůstanou trochu za očekáváním (tentokrát třeba Lamela a tak trochu i Alli, který si při rozcvičování lehce podvrtl kotník), jiní hráči se nadechnou k super výkonu. I když nakonec smolně neskóroval, přímo virtuózně podle mě zahrál Christian Eriksen a zaslouženě se na straně Spurs stal mužem zápasu.

Přečtěte si také: Tottenham Jiřího HOŠKA: Kdy je i prohra výhrou. Tedy snad…

Ani rozradostněné ochozy na White Hart Lane ovšem nemohly popřít, že největším hrdinou klání byl polský gólman hostí Lukasz Fabiański. Zatímco na podzim na Liberty Stadium pustil za svá záda 2 Eriksenovy trestňáky, tentokrát byl jeho výkon dechberoucí. Statistici spočítali, že na ex-brankáře Arsenalu letěla střela Spurs každých 158,82 vteřiny. Velmi silně mi výkon Fabiańského připomněl Tima Krula a jeho parády na Whita Hart Lane v listopadu 2013.

fabianski

„Very special“ sezona

Jenže tehdy jsme proti Newcastlu pukli, tentokrát jsme zápas otočili. A právě tahle víra ve vlastní síly a psychická odolnost snoubená s individuální kvalitou jsou naprosto definující pro Spurs v sezoně 2015/2016. Z původně nepříznivého stavu jsme letos dokázali získat 17 bodů, což nás v téhle zajímavé statistice řadí na 1. místo v BPL.

kane fabianski

Bylo potěšitelné sledovat, že i s obličejovým krytem po operaci nosu je to ten starý Harry Kane, že i bez Dembélého a Vertonghena tým šlape a že z hlediska energie nebylo ani stopy po tom, že Spurs hráli ve čtvrtek Evropskou ligu proti Fiorentině. Mimochodem na ten zápas se taky moc pěkně koukalo. Z mnoha důvodů jsem si moc přál, abychom teď narazili v EL na Spartu. Dortmund je upřímně řečeno dost příšerný los. Jenže tahle sezona je pro nás „very special“, stát se může fakt cokoli…

[blog_program_info id=“6477306″]

Foto: Reuters, Jiří Hošek

 

Jiří Hošek Autor článku
Jiří Hošek
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru