Sázkařský expert radí před Premier League: Chelsea i Leicester za tři body

Aston Villa – Everton: 2

Poslední tým tabulky zaknihoval o víkendu další porážku (Stoke 1:2), šance birminghamského celku na záchranu se tak opět o něco zmenšily. Na předposlední Sunderland ztrácí už sedm bodů. Hráči Evertonu měli volno, a tak jsou odpočatí a na zápas natěšení.

Osobní statistiky by si rád vylepšil jeden z nejlepších střelců soutěže Romelu Lukaku, který se v probíhajícím ročníku trefil už šestnáctkrát. Belgický reprezentant společně se záložníkem Barkleyem (8 branek) zaznamenal více gólů než celá Aston Villa dohromady (21).

Bournemouth – Southampton: 2

Hosté přišli v posledním kole o svoji sérii šestizápasové neporazitelnosti, když doma nestačili na Chelsea. Zápas měli dobře rozehraný, ale obhájce trofeje se přeci jen dostává do formy a utkání zvládl ve druhé půli otočit.

Proti nováčkovi soutěže se „Svatým“ nic podobného nestane. Hosté sice hrají venku, ale na cizích hřištích si vedou hodně vyrovnaně. Bournemouth je doma druhý nejhorší, před svými příznivci často inkasuje (21 branek). Z posledních tří zápasů navíc hráči „Cherries“ vytěžili pouze bod a vstřelili jedinou branku.

 

Leicester – W.B.A.: 1 (20.45, O2 Sport)

„Lišky“ zůstávají na první příčce Premier League a v posledním kole měl tým štěstí, které se od něj odklonilo v zápase s Arsenalem. V sobotu totiž Leicester porazil Norwich nejtěsnějším rozdílem (1:0), vítěznou branku přitom zaznamenal minutu před koncem normální hrací doby. West Bromwich umí porážet ale pouze slabší týmy, proti celku ze špičky vyhoří. Mezi oběma kluby je diametrální rozdíl především v koncovce, domácí od začátku soutěže zaznamenali už o 22 branek více než „Baggies“.

[blog_program_info id=“6439110″]

Norwich – Chelsea: 2 (20.45, DigiSport 2 v O2 TV)

Nováček soutěže se pomalu ale jistě blíží do zóny sestupu, kam podle výsledků, předváděné hry i kvalitě kádru patří. Norwichi nepomohlo ani zimní posílení kádru, kdy soupisku doplnili jen průměrní hráči. Výsledková mizérie domácího týmu aktuálně čítá pět porážek a jednu remízu. Chelsea je naopak na vzestupu a už se pomalu blíží k horní polovině tabulky. Mužstvo pod Hiddinkem v Premier League ještě neprohrálo, skóre „Blues“ už je konečně kladné.

[blog_program_info id=“6435378″]

Sunderland – Crystal Palace: 1

Mizérie Crystal Palace trvá, londýnský klub nevyhrál už desetkrát v řadě a kouč Pardew je zralý na odvolání, tým klesl už na čtrnáctou příčku, naštěstí pro něj od sestupu zatím zůstává bezpečných osm bodů. Sunderland je naopak jedním ze tří celků pod hranicí ponoru, v domácím prostředí ale dokázal naposledy porazit Manchester United, a tak se pokusí na dobrý výsledek navázat. Klíčovým hráčem týmu je kanonýr Jermaine Defoe, zbytek mužstva se gólově příliš neprosazuje. Rovněž hosté postrádají výraznějšího střelce, a tak lze očekávat gólově méně výživný zápas.

Foto: Reuters
Roman Kovařík Autor článku
Roman Kovařík
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru